Κτιστάκης: "Ιστορική επιτυχία"
Ο Αθηναϊκός σημείωσε μια τεράστια επιτυχία με την πρόκριση του στον τελικό του Eurocup (επικράτησε για δεύτερη φορά της Ντιναμό Κουρσκ) και πλέον προετοιμάζεται για κάτι ακόμη μεγαλύτερο: την κατάκτηση του τίτλου! Ο ασίσταντ κόουτς της ομάδας του Βύρωνα, Γιάννης Κτιστάκης, μίλησε στο sepk.gr για αυτό το κατόρθωμα, αλλά και μιλάει για τη δουλειά του σκάουτερ, που γίνεται ευκολότερη όταν έχει να κάνει με γυναίκες. «Πιστεύω ότι η πρόκριση της γυναικείας ομάδας του Αθηναϊκού είναι μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ. Πίσω από αυτή την ιστορική επιτυχία κρύβεται η ομαδική δουλειά, το μεράκι κι ο ζήλος ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, από τις παίκτριες και τα μέλη της ομάδας, ως τον δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά.
Σίγουρα η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία. Η ομάδα έχει φτιαχτεί έτσι από την αρχή της χρονιάς, ώστε να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Η αλήθεια είναι ότι εδώ που έχουμε φτάσει υπάρχει ένα κοινό όραμα: η κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Θα χρειαστεί, όμως, μεγάλη προσπάθεια γιατί παίζουμε απέναντι σε μια ρώσικη ομάδα. Έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φέτος, ωστόσο, η Ντιναμό Ναντέσδα είναι η καλύτερη.
Έχουμε ξεκινήσει από σήμερα τη μελέτη του αντιπάλου και πιστεύω ότι την Μεγάλη Πέμπτη όταν θα γίνει το παιχνίδι θα είμαστε έτοιμοι».
Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι τόνισε ότι: «Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, διότι ξέραμε ότι ο αντίπαλος μας θα έρθει να παλέψει. Είναι μια σκληρή ομάδα, που παίζει δυνατή άμυνα στα όρια του αντιαθλητικού. Τα κορίτσια, ωστόσο, έδειξαν ψυχραιμία και συγκέντρωση και πήραμε μια πεντακάθαρη νίκη».
Η δουλειά του σκάουτερ είναι ευκολότερη ή δυσκολότερη όταν έχει να κάνει με γυναίκες; «Η δουλειά από πλευρά μας είναι η ίδια. Μπορούμε να πούμε ότι διαχειριζόμαστε το καλύτερο υλικό στην Ελλάδα. Έχουμε έμπειρες κοπέλες, που αντιλαμβάνονται εύκολα τις λύσεις και την τακτική που ακολουθούμε. Οι Ελληνίδες έχουν εικόνες από την Εθνική ομάδα κι οι ξένες από το WNBA, οπότε το έργο μας γίνεται ευκολότερο όταν καταστρώνουμε τα πλάνα μας. Βέβαια η δουλειά αυτή δεν έχει να κάνει με το πώς παρουσιάζεις κάποια πράγματα, αλλά με το πώς τα αφομοιώνουν οι παίκτριες. Κι οι άνδρες έχουν πολλές εικόνες, αλλά μπορούμε να πούμε ότι οι γυναίκες είναι πολύ συγκεντρωμένες και αντιλαμβάνονται πολύ εύκολα τις οδηγίες του προπονητή. Είναι έξυπνες και αντιδρούν πολύ γρήγορα στα ερεθίσματα».
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|
Τοπικά Σεμινάρια 2011
- 17 & 18 Ιουνίου - Σάμος
Ομιλητές: Χριστόπουλος Γ., Παπαχατζής Θ., Τσεμπέρης Γ. - 10 & 11 Ιουνίου - Χίος
Ομιλητές: Αναστασάτος Κ. , Αγγέλου Ε., Φραγκιάς Β., Σορώτος Κ. - 27 & 28 Μαΐου - Κομοτηνή
Ομιλητές: Πρίφτης Δ., Δάγλας Αλ., Τακιανός Φ. - 20 & 21 Μαΐου - Λουτράκι
Ομιλητές: Καλαφατάκης Γ., Σκουρτόπουλος Θ., Χρυσανθόπουλος Γ., Καπογιάννη Ε. - 12 Μαρτίου - Αμαλιάδα
Ομιλητές: Ιτούδης Δ., Αγγέλου Ε.
Playbook Updates
- NBA 2011-12 San Antonio Spurs Playbook No 01
- NBA 2011-12 L.A. Lakers Playbook No 01
- Euroleague 2011-12 Playbook Galatasaray No 02
- Euroleague 2011-12 Playbook Zalgiris No 01
- Euroleague 2011-12 Playbook Barcelona No 01
- Euroleague 2011-12 Playbook Cska No 01
- Fastbreak drill 33
- NBA 2011-12 Boston Celtics Playbook No 01
- Baseline out free form set 03
- Esake 2011-12 Playbook Panathinaikos No 01
Video Analysis Updates
- Oklahoma city Thunder NBA 2011-12 code 01
- San Antonio Spurs NBA 2011-12 code 01
- Anadolu Efes Euroleague 2011-12 code 08
- Anadolu Efes Euroleague 2011-12 code 08
- L.A. Lakers NBA 2011-12 code 04
- Milwaukee Bucks NBA 2011-12 code 02
- Bennet Cantu Euroleague 2011-12 code 07
- Maccabi Euroleague 2011-12 code 03
- Anadolu Efes Euroleague 2011-12 code 07
- Olympiacos Euroleague 2011-12 code 07






















