Ο Αϊζάια Τόμας μίλησε για... μπάσκετ

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

thomas_01.jpg Στις 14 Απριλίου ο Αϊζάια Τόμας επέστρεψε στην προπονητική δράση, αφού το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι αυτός πλέον θα τρέξει το πρόγραμμα μπάσκετ ανδρών. Ο Τόμας που τελείωσε την καριέρα του σαν παίκτης το 1994, δεν έχει διαγράψει την καλύτερη δυνατή πορεία σαν προπονητής. Απέτυχε στους Τορόντο Ράπτορς και απολύθηκε, κάτι ανάλογο συνέβη στην Ιντιάνα, ενώ μετά τη θητεία του στους Νικς του καταλογίστηκαν πολλά. Έχει καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ τον Οκτώβριο νοσηλεύτηκε σε κλινική μετά από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Διαβάστε τι είπε στην πρώτη του συνέντευξη μετά από όλα αυτά στα "Νέα της Λουιζιάνα"!

thomas.jpg Στις 14 Απριλίου ο Αϊζάια Τόμας επέστρεψε στην προπονητική δράση, αφού το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι αυτός πλέον θα τρέξει το πρόγραμμα μπάσκετ ανδρών. Ο Τόμας που τελείωσε την καριέρα του σαν παίκτης το 1994, δεν έχει διαγράψει την καλύτερη δυνατή πορεία σαν προπονητής. Απέτυχε στους Τορόντο Ράπτορς και απολύθηκε, κάτι ανάλογο συνέβη στην Ιντιάνα, ενώ μετά τη θητεία του στους Νικς του καταλογίστηκαν πολλά. Έχει καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ τον Οκτώβριο νοσηλεύτηκε σε κλινική μετά από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Διαβάστε τι είπε στην πρώτη του συνέντευξη μετά από όλα αυτά στα "Νέα της Λουιζιάνα"!

  • Ένας από τους λόγους που πήρες αυτή την δουλειά στο Φλόριντα είναι η πολύ καλή σου σχέση, με τον υπεύθυνο του αθλητικού τμήματος Πιτ Γκαρσία. Από που γνωρίζεστε;

    "Πάντοτε ήμουν λάτρης του ποδοσφαίρου. Στο παρελθόν όταν έπαιζα στους Πίστονς, είχαμε εκπληκτική σχέση με τους Όκλαντ Ράιντερς. Ήταν τα κακά παιδιά του ποδοσφαίρου και εμείς ήμασταν τα κακά παιδιά του μπάσκετ. Ήξερα τον Πιτ από όταν ήμουν στους Σαν Φρανσίσκο 49ερς το 1980 και επανασυνδεθήκαμε φέτος στην αρχή του χρόνου στο Μαϊάμι. Μια εβδομάδα μετά δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από αυτόν και μου ζήτησε να αναλάβω προπονητής στο κολέγιο. Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις και έμεινα έκπληκτος με αυτά που είδα".

  • Υπέγραψες πενταετές συμβόλαιο μόλις για 1.29 εκ. Δολάρια. Γιατί επέστρεψες στα σχολεία;

    "Λατρεύω το μπάσκετ, λατρεύω να είμαι στο γήπεδο και να βοηθώ παιδιά. Η προπονητική μου επιτρέπει να εξωτερικεύω αυτό το πάθος. Είναι ένα ανερχόμενο πανεπιστήμιο που το αθλητικό του πρόγραμμα έχει αρχίσει να αποδίδει. Είναι ένα καλό μέρος να βρίσκομαι".

  • Πως χειρίστηκες το δράμα που πέρασες, κατά την διάρκεια της θητείας σου στη Νέα Υόρκη;

    "Εϊμαι δημόσιο πρόσωπο σχεδόν από τα 15 μου, επομένως έχω μάθει πως πρέπει να χειρίζομαι τα καλά και τα κακά. Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου είχα πολλά καλά. Είχα μεγάλες επιτυχίες με το μπάσκετ, αλλά και μια αποτυχία. Έδωσα ότι είχα και δεν είχα για να τους κάνω νικητές. Προσπάθησα όσο πιο σκληρά μπορούσα για να γίνουν οι Νικς πρωταθλητές, αλλά όπως και πολλοί άλλοι απέτυχα εκεί".

  • Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη μεταπήδησή σου από το ΝΒΑ στο κολεγιακό μπάσκετ;

    "Είμαι ευλογημένος που θα έχω μια μοναδική ευκαιρία να κάνω την διαφορά και να μοιραστώ με νέους ανθρώπους τις ζωές τους, προκειμένου να πετύχουν βελτίωση. Θέλω να διδάξω τους παίκτες μου τον σωστό τρόπο για να παίζουν και να βοηθούν τους εαυτούς τους, είτε σαν αθλητές είτε σαν άνθρωποι. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο δώρο που μου δώθηκε".

  • Έχεις να απαντήσεις κάτι σε αυτούς που πιστεύουν ότι θα αφήσεις το κολέγιο μόλις βρεθεί για σένα η πρώτη ευκαιρία στο ΝΒΑ, πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό σου;

    "Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω σε μια τέτοια ερώτηση. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κοιτάξω πίσω μου και να πω ότι εκεί (ΝΒΑ) ήμουν 20 ή 30 χρόνια. Εσύ ως δημοσιογράφος μπορείς να πεις ότι θα μείνεις στην ίδια εφημερίδα, όταν έρθει μια άλλη και σου κάνει καλύτερη προσφορά εργασίας; Ήρθα εδώ σχεδόν δωρεάν για να κάνω καλό και να βοηθήσω. Δεν έχω να απαντήσω τίποτε σε κανέναν που βλέπει κριτικά αυτή μου την κίνηση. Το μόνο καλό που μπορώ να πω ότι έχω είναι πως ότι κάνω δεν το κάνω με αποκλειστικό γνώμονα τα χρήματα. Αγαπώ το μπάσκετ. Αγαπώ εδώ που βρίσκομαι και θέλω να είμαι μέσα στο γήπεδο. Αυτό δεν μπορεί να πληρωθεί με χρήματα. Καθοδηγούμε από την αγάπη μου για το παιχνίδι".

  • Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σου για το πρόγραμμα;

    "Θέλω να καταρτίσω ένα πρόγραμμα που θα είναι απόλυτα κατανοητό από την κοινότητα και στο παρκέ θα αλλάζει τη ζωή τους. Αν το καταφέρω αυτό η νίκη είναι κοντά".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software