"Παντού γεμάτα γήπεδα"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
zeljcobradovic_megali.jpg Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 που διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ κι εν μέσω προεκλογικού πυρετού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης -μεταφράζοντας τον δικομματισμό σε... αθ.λητικούς όρους- πήραν μέρος σε ένα πρωτότυπο debate.
zeljcobradovic_megali.jpg Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 (πατήστε εδώ για να  δείτε το πρόγραμμα) που διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ κι εν μέσω προεκλογικού πυρετού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης -μεταφράζοντας τον δικομματισμό σε... αθ.λητικούς όρους- πήραν μέρος σε ένα πρωτότυπο debate.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ .

Επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο, θεωρείτε ότι ο συνεχόμενος... δικομματισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα προκαλεί ένα κάποιο ντεσαβαντάζ σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα; Και κυρίως φέτος αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, ως φαβορί, ομάδες που προέρχονται από ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: "Δεν πιστεύω ότι είναι ένα μείον αυτό. Και σίγουρα μπορεί να ισχύει ότι υπάρχει και το "δίδυμο" Μπαρτσελόνα - Ρεάλ, αλλά δεν πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό ή ότι δεν έχει ποιότητα. Όπου πας είναι δύσκολο να νικήσεις και αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα".

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Διαφορετικό πράγμα είναι η πολιτική και διαφορετικό ο αθλητισμός. Όσοι αγαπούν τον αθλητισμό και για εμάς ακόμα περισσότερο το μπάσκετ, θέλουν να βλέπουν πρόοδο και η πρόοδος έρχεται όταν ανεβαίνει το επίπεδο. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν προχωρήσει σημαντικά, αλλά αυτό θα πρέπει να δώσει κίνητρο στις υπόλοιπες ομάδες, ώστε να χρησιμοποιήσουν νέους παίκτες, να βελτιωθούν οργανωτικά, ώστε να είναι ανταγωνιστικές και υγιείς οικονομικά. Εμείς, από τη μεριά μας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτερη σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε φάση να κερδίζουμε κάτι".

Η Ελλάδα, μέσω της Εθνικής, διατηρήθηκε στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης. Ποια πιστεύετε πως θα έπρεπε να είναι η αντανάκλαση αυτού του γεγονότος στην Α1;

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: "Η πορεία της Εθνικής Ομάδας και ό,τι πέτυχε μπορεί να θεωρηθεί και είναι μόνο θετική! Έφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ, το ελληνικό πρωτάθλημα, κυρίως γιατί θα φέρει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα, που είναι από τα βασικά ζητούμενα!".

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή εδώ και πολλά χρόνια, όπως και οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν οι αγωνιστικές προϋποθέσεις. Οι αλλαγές πρέπει να κάνουν με τον τρόπο που βλέπουμε και διαχειριζόμαστε το άθλημα. Με το τι θέλουμε να πετύχουμε και ποιος θα είναι ο τρόπο για να το κάνουμε. Το μπάσκετ πρέπει να αποκτήσει στελέχη, στελέχη που θα το βοηθήσουν να κάνει το βήμα παραπάνω. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αλλά δεν αρκεί αυτό...".

 Έχετε πει όσα μπορούν να ειπωθούν για όσους προκαλούν επεισόδια. Νιώθετε ότι πολλές φορές βγαίνετε εκτεθειμένοι, από τη στιγμή που δεν γίνεται τίποτα για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα; Μια από τις συνέπειες είναι η εικόνα των γηπέδων, ανάμεσα στις δύο εκ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης, να είναι πολλές φορές αποκρουστική.

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: "Πρέπει να δουλέψουμε όλοι και το "όλοι" είναι που θα κάνει τη διαφορά, ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες αρνητικές εικόνες στα γήπεδα. Σε κανένα γήπεδο, σε κανέναν αγώνα. Πρέπει να έχουν όλοι τη διάθεση να βοηθήσουν, όχι οι μισοί, όχι οι λίγοι. Και με το "όλοι" συμπεριλαμβάνω και τους σωστούς φιλάθλους, στους οποίους δεν αρέσουν αυτές οι άσχημες εικόνα και είναι τελικά αυτοί που έχουν το πρόβλημα όταν γίνονται επεισόδια. Θα πρέπει να βοηθήσουν και αυτοί ώστε να αποβάλλουμε τα κακώς κείμενα".

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Εμείς και όχι μόνο εμείς έχουμε πει πολλά. Κάθε φορά επαναλαμβάνω ότι υπάρχει λύση και είναι απλή. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο ένας ασχολείται με τη δουλειά του άλλου και όχι με τη δική του. Κανόνες και νόμοι υπάρχουν, το ερώτημα είναι γιατί δεν εφαρμόζονται. Αυτό θα πρέπει να το αναρωτηθούν πρώτα απ' όλα όσοι έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή τους".

Ποιος παράγοντας θεωρείτε πως μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου; Τι θα θέλατε να δείτε, κατά τη διάρκεια της σεζόν, που δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα;

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: "Θα ήθελα να δω γεμάτα γήπεδα παντού και εκπληκτική ατμόσφαιρα. Και σωστή ατμόσφαιρα, που θα βοηθήσει να παίζοντας ωραία παιχνίδια μπάσκετ με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε ό,τι γίνεται στο παρκέ".

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Εγώ δεν θα ήθελα να δω κάποιον ή κάτι να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη. Αυτό που δεν έχω δει και θα ήθελα πολύ να το δω να εφαρμόζετε είναι απλό. Θέλω να δω τα αυτονόητα. Να εφαρμόζονται οι κανόνες, να είναι οι ομάδες και οι πρωταγωνιστές του αθλήματος σωστοί, να γίνουν βήματα προόδου για το μπάσκετ και όσοι ασχολούνται με το άθλημα να κάνουν προσπάθεια για να γίνουν καλύτεροι. Είναι παράδοξο όμως να λέμε ότι θα θέλαμε να δούμε να γίνονται πράγματα που είναι δεδομένα...".

Με ποιον τρόπο θα δοθούν επιπλέον κίνητρα στα νέα παιδιά, για να ασχοληθούν με το μπάσκετ, αλλά και για να γίνουν φίλαθλοι;

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: "Βασικός παράγοντας είναι η οικογένεια. Με τη βοήθεια της οικογένειας και των προπονητών μπορούμε να δημιουργήσουμε σωστούς φιλάθλους. Να μάθουν τα παιδιά από νωρίς τι σημαίνει αθλητής, αθλητισμός και τι σημαίνει συμπεριφορά αγωνιστική, έτσι ώστε να έχουμε και τους υγιείς φιλάθλους. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο και το σχολείο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο μαθαίνοντας από νωρίς στα παιδιά τη σωστή αγωγή, αλλά και το ίδιο το άθλημα".

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Ο στόχος όλων όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και όχι μόνο με το μπάσκετ θα πρέπει να είναι τα νέα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό, ώστε να γίνουν τουλάχιστον σωστοί φίλαθλοι. Δεν είναι μια απλή κουβέντα αυτή. Όλοι έχουν ευθύνη να το κάνουν. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να σταματήσουμε να προτείνουμε πράγματα στη λογική του ότι "ας ήμουν εγώ πρωθυπουργός για 24 ώρες και να δεις πως θα τα έφτιαχνα όλα" και ο καθένας απλώς να κάνει τη δουλειά του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν"

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software