Σφαιρόπουλος: "Νωρίς να δίνουμε συγχαρητήρια"
Η Εθνική Ελλάδος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα φιλικά που έδωσε επί κυπριακού εδάφους, κάτι που παραδέχτηκε κι ο ασίσταντ κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος, που παρόλα αυτά έσπευσε να προειδοποιήσει ότι "είναι πολύ νωρίς να δίνουμε συγχαρητήρια έστω και μεταξύ μας". Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ξεκίνησε με μια άνετη επικράτηση επί της Κύπρου και στη συνέχεια νίκησε εύκολα τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Κροατία κατακτώντας με πανηγυρικό τρόπο το τουρνουά. Ο άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουκσας μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για την εικόνα της ομάδας, αλλά και τα πολλά περιθώρια βελτίωσης.
"Είναι νωρίς να δίνουμε συγχαρητήρια έστω και μεταξύ μας. Τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν μετράνε. Το σημαντικό είναι να δεις μέσα στα παιχνίδια τα πράγματα που δουλεύεις στις προπονήσεις. Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο. Το δεύτερο είναι να μονταριστεί η ομάδα με τα νέα σχήματα και τις νέες προσθήκες, για να μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε περισσότερο το σύνολο μας. Αυτοί είναι οι δύο άμεσοι στόχοι που είχαμε στα πρώτα φιλικά. Το πρόσημο είναι θετικό, όχι από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά από θέμα εμφάνισης. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, πλουραλισμό, καλούς αυτοματισμούς και το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό μετά από καλές άμυνες. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό και το άφησα τελευταίο: η άμυνα. Αυτή θα σε κρατήσει, όταν είσαι σε μία κακή μέρα επιθετικά και με αυτή θα καλύψεις τα τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλό σημείο για το επίπεδο της προετοιμασίας μας".
Για να συνεχίσει:"Σίγουρα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, κυρίως στη φυσική κατάσταση. Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη φόρμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας, ενώ πρέπει να εξαλείψουμε τα κενά διαστήματα, τα οποία είχαμε -αυτά τα δίλεπτα και τρίλεπτα, στα οποία η ομάδα κολλάει και επιθετικά και αμυντικά. Επίσης, κάποιοι παίκτες πρέπει να βρουν τα πατήματά τους κι αυτό θα το κάνουν μέσω των παιχνιδιών. Άξιες αναφοράς είναι και οι προσθήκες των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή, που μας ισχυροποιούν. Σαν ομάδα είμαστε πιο μπροστά στα θέματα της φιλοσοφίας του προπονητή και της αφομοίωσής της από όλους τους παίκτες. Το σίγουρο είναι ότι, όσο περνάει ο καιρός, θα γινόμαστε καλύτεροι. Στα φιλικά σουτάραμε 50%. Βέβαια το σουτ είναι θέμα μέρας. Η ομάδα είναι σε καλή περίοδο όσον αφορά το σουτ από την περιφέρεια. Για μας όμως, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πολύ καλή άμυνα. Από εκεί θα καλύψεις και μία άσχημη ημέρα".
Για να καταλήξει: "Στα φιλικά είχαμε πάρα πολύ καλή κυκλοφορία, η μπάλα γύρισε πολύ καλά, αλλά σίγουρα κάποιες στιγμές δεν έγινε αυτό. Σκοπός μας είναι να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη και να πάρει την προσπάθεια. Το κάνουμε σε αρκετά καλό βαθμό για τη στιγμή της προετοιμασίας μας, ενώ και οι αυτοματισμοί θα είναι καλύτεροι. Η τωρινή φουρνιά είναι πάρα πολύ καλή, τα παιδιά παίζουν αρκετό καιρό μαζί, άρα μπορούμε να περιμένουμε ότι θα παίζουμε καλά και γρήγορα σε μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όμως, το να παίξουμε έτσι είναι και θέμα άμυνας. Για αυτό και λέω ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την άμυνα που παίζουμε. Όταν η άμυνα είναι καλή, κερδίζεις δύο πράγματα. Πρώτον δεν επιτρέπεις στον αντίπαλο να βάλει καλάθι και παίρνοντας το αμυντικό ριμπάουντ δεν του δίνεις την ευκαιρία να κάνει έξτρα επιθέσεις. Έτσι κλέβοντας τη μπάλα και έχοντας το εύκολο ριμπάουντ μπορείς να βγεις στον αιφνιδιασμό. Άλλωστε το δείξαμε κι αυτό στο τουρνουά, αφού εκμεταλλευόμενοι την άμυνά μας βγάλαμε αιφνιδιασμούς, που είναι ένα από τα στοιχεία του παιχνιδιού μας. Στα φιλικά υπήρξαν στιγμές που η ομάδα έτρεχε όπως έπρεπε. Από δω και πέρα, θα αναλύσουμε και τα λάθη μας για να γίνουμε καλύτεροι".
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|
Τοπικά Σεμινάρια 2011
- 17 & 18 Ιουνίου - Σάμος
Ομιλητές: Χριστόπουλος Γ., Παπαχατζής Θ., Τσεμπέρης Γ. - 10 & 11 Ιουνίου - Χίος
Ομιλητές: Αναστασάτος Κ. , Αγγέλου Ε., Φραγκιάς Β., Σορώτος Κ. - 27 & 28 Μαΐου - Κομοτηνή
Ομιλητές: Πρίφτης Δ., Δάγλας Αλ., Τακιανός Φ. - 20 & 21 Μαΐου - Λουτράκι
Ομιλητές: Καλαφατάκης Γ., Σκουρτόπουλος Θ., Χρυσανθόπουλος Γ., Καπογιάννη Ε. - 12 Μαρτίου - Αμαλιάδα
Ομιλητές: Ιτούδης Δ., Αγγέλου Ε.
Playbook Updates
- Euroleague 2011-12 Playbook Cska No 02
- Euroleague 2011-12 Playbook Bizkaia Bilbao No 01
- NBA 2011-12 San Antonio Spurs Playbook No 01
- NBA 2011-12 L.A. Lakers Playbook No 01
- Euroleague 2011-12 Playbook Galatasaray No 02
- Euroleague 2011-12 Playbook Zalgiris No 01
- Euroleague 2011-12 Playbook Barcelona No 01
- Euroleague 2011-12 Playbook Cska No 01
- Fastbreak drill 33
- NBA 2011-12 Boston Celtics Playbook No 01
Video Analysis Updates
- San Antonio Spurs NBA 2011-12 code 02
- Oklahoma city Thunder NBA 2011-12 code 02
- Galatasaray Euroleague 2011-12 code 08
- Cska Euroleague 2011-12 code 10
- Siena Euroleague 2011-12 code 05
- Real Madrid Euroleague 2011-12 code 06
- Unicaja Euroleague 2011-12 code 09
- Siena Euroleague 2011-12 code 11
- Unicaja Euroleague 2011-12 code 08
- Zalgiris Euroleague 2011-12 code 09






















