Ο Έλληνας προπονητής της... Ιορδανίας
There are no translations available.
Στην Ιορδανία, την αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στο Προλυμπιακό τουρνουά, θα συνεχίσει την καριέρα του ένας Έλληνας προπονητής! Ο λόγος για τον Δημήτρη Κυριακού, ο οποίος θα αναλάβει τις "μικρές" εθνικές ομάδες, μίλησε στο sepk.gr για τη νέα αυτή πρόκληση. "Ανέλαβα πριν από λίγες ημέρες και θα ταξιδέψω τη Δευτέρα στην Ιορδανία για μόνιμη εγκατάσταση" ήταν τα πρώτα λόγια του έμπειρου προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Παίδων, Εφήβων, αλλά και το πρόγραμμα της ομοσπονδίας για ανάδειξη νεαρών παικτών.
"Το πλάνο αφορά την εξέλιξη παικτών κυρίως κάτω των 16. Ξεκινάμε τώρα προκειμένου στο 2016 να βγουν παίκτες που θα στελεχώσουν την εθνική. Το 2016 κάποιοι από αυτούς θα είναι σε ηλικία ανδρικής ομάδας, δηλαδή 20-21 ετών" πρόσθεσε.
Στην Ιορδανία υπάρχει επαγγελματικό πρωτάθλημα, αλλά επιδίωξη της ομοσπονδίας είνια η προαγωγή του αθλήματος μέσω του σχολικού αθλητισμού όπως συμβαίνει στην Αμερική.
"Τα τελευταία χρόνια υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και ολοένα και περισσότεροι νέοι ασχολούνται με το μπάσκετ. Είναι μια ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι η Ιορδανία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στο Προλυμπιακό τουρνουά κι έτσι το ιορδανικό μπάσκετ θα έχει την ευκαιρία να γίνει γνωστό σε περισσότερο κόσμο στη χώρα μας και στην Ευρώπη" συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κυριακού, ο οποίος θα έχει συνεργασία με τον Ταμπ Μπάλντγουιν, στο επίπεδο αναπτυξιακού προγράμματος.
Όσο για το πως προέκυψε η συνεργασία; "Η Ομοσπονδία έψαχνε κάποιον για αυτή τη θέση. Έστειλα το βιογραφικό μου, μίλησα με τον Ταμπ Μπάλντγουιν και τελικά συμφωνήσαμε. Φαντάζομαι ότι έπαιξε ρόλο το βιογραφικό μου, το γεγονός ότι έχω εργαστεί τόσο σε εφηβικές ομάδες, όσο και σε ανδρικές, ενώ πιστεύω ότι ήταν σημαντικό το γεγονός ότι είμαι αμερικανοθρεμμένος. Με άλλα λόγια μιλάμε με τον κόουτς Μπάλντγουιν την ίδια γλώσσα, κυριολεκτικά και μεταφορικά" υπογράμμισε.
Η πρόκληση της... ξενιτιάς δεν τον προβληματίζει. "Η Αμερική με βοηθάει σε αυτό, καθώς μου έμαθε να κάνω το περιβάλλον που βρίσκομαι "σπίτι μου". Η εμπειρία μου δεν αφορά μόνο τα κολέγια, αλλά και τη Νέα Υόρκη στην οποία έζησα από τα 18 μου χρόνια. Βίωσα δηλαδή μια πολυσυλλεκτική πόλη, με πολλά διαφορετικά στοιχεία. Στην Ιορδανία, δηλαδή, πάω όχι μόνο ως Έλληνας, αλλά κι ως πολίτης του κόσμου".
Τα τελευταία χρόνια αρκετοί προπονητές εργάζονται στο εξωτερικό. Ο λόγος είναι απλός: "Δεν υπάρχουν οι συνθήκες εργασίας για έναν επαγγελματία προπονητή. Άλλο αν το βλέπει κάποιο ως πάρεργο. Το γεγονός ότι αρκετοί προπονητές δουλεύουν στο εξωτερικό λέει πολλά και για το επίπεδο των προπονητών".
Ο Δημήτρης Κυριακού έχει διατελέσει ασίσταντ κόουτς σε κολεγιακές ομάδες της Αμερικής (Νεβάδα και Φέρμοντ), έχει εργαστεί στις εφηβικές ομάδες του Ηρακλή, του ICBS και του Άρη (κατακτώντας πανελλήνιο πρωτάθλημα με τον Ηρακλή και τον Άρη), ενώ έχει καθίσει στον πάγκο αρκετών ανδρικών ομάδων όπως στον Αετό Κιλκίς, στον Αίαντα Ευόσμου και στον Πιερικό/Αρχέλαο.
| < Prev | Next > |
|---|
Local clinics 2012
- 09 & 10 of June - Heraklion
Speakers: - 01 & 02 of June - Nafplio
Speakers: Zevgolis G., Skourtopoulos Th., Papachatzis Th. - 25 & 26 of May - Tripoli
Speakers: Linardos N., Dikaioulakos G., Smirniotis G. - 19 & 20 of May - Drama
Speakers: Rodopoulos Th., Markopoulos A., Kalafatakis G., Grigoriadis N. - 12 & 13 of May - Kos
Speakers: Missas K., Bolatoglou Th., Kanenopoulos Pr.
Playbook Updates
- Esake 2011-12 Playbook Panionios No 01
- Esake 2011-12 Playbook Olympiacos No 01
- Esake 2011-12 Playbook Panathinaikos No 03
- NBA 2011-12 Chicago Bulls Playbook No 01
- NBA 2011-12 San Antonio Spurs Playbook No 02
- NBA 2011-12 San Antonio Spurs Playbook No 01
- NBA 2011-12 L.A. Lakers Playbook No 01
- NBA 2011-12 Boston Celtics Playbook No 01
- NBA 2011-12 Miami Heat Playbook No 01
- Euroleague 2011-12 Playbook Barcelona No 01
Video Analysis Updates
- Kolossos Esake 2011-12 code 05
- Panionios Esake 2011-12 code 05
- Boston Celtics NBA 2011-12 code 08
- Philadelphia 76ers NBA 2011-12 code 01
- Panathinaikos Esake 2011-12 code 03
- Olympiacos Esake 2011-12 code 08
- Olympiacos Euroleague 2011-12 code 10
- Cska Euroleague 2011-12 code 20
- Barcelona Euroleague 2011-12 code 19
- Barcelona Euroleague 2011-12 code 20






















