“Η χαρά είναι διπλή”

korogonas1Μετρώντας ήδη δέκα χρόνια στην ομάδα, κλήθηκε τις τελευταίες δύο σεζόν να ηγηθεί για την επιστροφή της Καλαμάτας '80 στις Εθνικές κατηγορίες. Ο coach, Αλέξης Κορογώνας, οδήγησε τους "πράσινους" στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε στους λόγους που νιώθει διπλά χαρούμενος, για το μεγάλο πρόβλημα της επαρχίας αλλά και για την Καλαμάτα που δεν αλλάζει τη φιλοσοφία της επενδύοντας σε νέους παίκτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
korogonas2Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Καλαμάτα '80 και την επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες
"Οι πρώτες σκέψεις και συναισθήματα μόλις τελείωσαν οι τελικοί ήταν χαρά κι ικανοποίηση που φτάσαμε στο στόχο της κατάκτησης. Προσωπικά η χαρά είναι διπλή γιατί το καταφέραμε χρησιμοποιώντας πολλούς νέους παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία και τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Η επιστροφή μας στη Γ' Εθνική, μας γεμίζει όλους και αναφέρομαι σε διοίκηση, προπονητές και παίκτες με μεγάλες ευθύνες και θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται με στόχο να διατηρηθούμε στην κατηγορία".

Για την πορεία της ομάδας μέσα στη χρονιά
"Θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Στην κανονική περίοδο κάναμε μόνο μία ήττα κι αυτή ήταν στην έδρα του Σπαρτιατικού με τον οποίο και διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα στο τέλος. Έχοντας υπέρ μας τη μεταξύ μας διαφορά τερματίσαμε στην πρώτη θέση κι έτσι πήραμε το πλεονέκτημα της έδρας. Όλα τα παιδιά ήταν απόλυτα προσηλωμένα στον στόχο και στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας κι αυτό ήταν το στοιχείο που μας έδωσε αβαντάζ σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος".

korogonas3Για το στόχο της ανόδου που τέθηκε εξαρχής
"Το "πρέπει" να πάρουμε το πρωτάθλημα υπήρχε μόνο στο μυαλό το δικό μου και στων διοικούντων και δεν το μεταφέραμε στους παίκτες για να τους βάλαμε έξτρα πίεση. Παιχνίδι με παιχνίδι, όμως, έβαζαν κι οι ίδιοι αυτόν τον στόχο στον εαυτό τους. Δουλεύοντας σκληρά κάθε μέρα οι νεαρότεροι παίκτες κατάφεραν να γίνουν πρωταγωνιστές και να βοηθήσουν τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι το βάρος του πρωταθλητισμού δεν τους γέμισε με άγχος".

Για την επόμενη ημέρα και τους στόχους που υπάρχουν
kalamata80omadiki"Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και χωρίς να παρεκκλίνει προσπαθεί να αναδεικνύει νέους αθλητές. Δεν μπαίνει στη διαδικασία των μεγάλων μπάτζετ και των πολλών μεταγραφών αλλά προσπαθεί να δίνει βήμα και χώρο στα νέα παιδιά για να δείξουν την αξία τους και να εξελιχθούν. Το ίδιο θα πράξουμε και φέτος, καθώς θα στηριχθούμε στους γηγενής και θα κάνουμε μόνο 2-3 προσθήκες στις θέσεις που έχουμε ανάγκη. Βέβαια, κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο αφορά τους παίκτες που φεύγουν για να σπουδάσουν. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα στην επαρχία. Ευτυχώς, όμως, χάρη στη μεγάλη ακαδημία που έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια βρίσκουμε τον τρόπο να τους αναπληρώνουμε".


Τοπικά Σεμινάρια 2017

login banner

drills_el_new
playbook_en_new
el_unite_banner_lowres

Playbook Updates

e-genius.gr ...intelligent web software