Ο Ζούρος στην Εθνική ομάδα!

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

z_mikri Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι.

Η ΕΟΚ αναφέρει:

"Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος προπονητής  της Εθικής Ομάδας των Ανδρών. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ ,Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Κολοκυθάς συναντήθηκαν και συζήτησαν σήμερα το πρωί με τον Ηλία Ζούρο. Οι δυο πλευρές ήρθαν σε πλήρη συμφωνία και ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τα ηνία «της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων» ενόψει του Eurobasket της Λιθουανίας το ερχόμενο καλοκαίρι και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο".

Ο Ηλίας Ζούρος, που αποτέλεσε βασικό ομιλητή του Διεθνούς Σεμιναρίου "Αθήνα 2010", θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γιόνας Καζλάουσκας.

Το βιογραφικό του Ηλία Ζούρου

Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε την προπονητή του καριέρα στα 18 του χρόνια στον Πανιώνιο. Με τους "μικρούς" της Νέας Σμύρνης κέρδισε αρκετούς τίτλους και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Από τα χέρια του στην "πλατεία" πέρασαν αρκετοί παίκτες που έκαναν στη συνέχεια καριέρα στην Α1 όπως οι Καράγκουτης, Καλαϊτζής και Δρελιώζης. Στη συνέχεια δούλεψε σε αρκετές ανδρικές ομάδες ως ασίσταντ-κόουτς (Περιστέρι, Σπόρτιγκ, Μαρούσι, Ολυμπιακός) και ως πρώτος προπονητής (Εθνικός, Φάληρο).

Έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 ως πρώτος προπονητής τη σεζόν 2000-2001 στον Ολυμπιακό, ενώ αργότερα κάθισε στον πάγκο της Νήαρ Ηστ, του Άρη και του Πανελληνίου. Στους "Ολυμπιονίκες" έμεινε για τρεις σεζόν, οδηγώντας πέρσι στην ομάδα στο φάιναλ-φορ του Eurocup (κέρδισε τον τίτλο του "προπονητή της χρονιάς" στη διοργάνωση) και στην 4άδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ακόμη έχει δουλέψει τρεις φορές στο εξωτερικό: στη λιβανέζικ Σατζέσε όπου κατέκτησε το Πανασιατικό Πρωτάθλημα, στη γαλλική Ρασίγκ Παρί και στη Ζαλγκίρις κάουνας, την ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software