"Σημασία είχαν οι λεπτομέρειες"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

papadatos Το Φάληρο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ και επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες μετά από 8 χρόνια και ο προπονητής της ομάδας, Αλέξης Παπαδάτος, μίλησε στο sepk.gr για τις δυσκολίες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος και το στοιχείο που έκανε φέτος της διαφορά.

Ο προπονητής του Φαλήρου ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι "όταν με κάλεσαν από το Φάληρο για να αναλάβω, συμφωνήσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια για να ανέβουμε κατηγορία. Βέβαια, το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας ήταν ο Μίλωνας, αλλά είπαμε ότι θα κανουμε την προσπάθεια μας και όπου βγει. Ήταν πολύ σημαντικό για το Φάληρο ότι κατάφερε να ανέβει από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια επιστροφής στις εθνικές κατηγορίες, γιατί αυτό δεν είναι εύκολο στην ΕΣΚΑΝΑ που προβιβάζεται μόνο μια ομάδα. Έχουμε δει στο παρελθόν πολλές ομάδες που προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν ακριβώς επειδή ανεβαίνει μόνο ένας". Από εκεί και πέρα το Φάληρο είναι μια ομάδα με φανέλα και ιστορία και είναι καλό τόσο για το σωματείο, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ που κατάφερε να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες".

Όσο για τη σκληρή μάχη με τον επίσης ιστορικό και ισχυρό Μίλωνα υπογράμμισε ότι: "σε ένα πρωτάθλημα που ανεβαίνει μόνο ένας σημασία παίζουν οι λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι στις λεπτομέρειες ήμασταν καλύτεροι. Κερδίσαμε εντός και εκτός έδρας τους ανταγωνιστές μας, τον Μίλωνα, την Ευρυάλη, τον Πορφύρα και τον Αστέρα και επί της ουσίας κάναμε δύο ήττες, από το Πέραμα και τους Τράχωνες, ομάδες που δεν διεκδικούσαν την άνοδο. Μάλιστα τις περιόδους που τους αντιμετωπίσαμε ήμασταν ισόβαθμοι και επί της ουσίας παίξαμε την κατηγορία εκτός έδρας με τον Μίλωνα. Οι λεπτομέρειες και τα ντέρμπι είχαν τη μεγαλύτερη σημασία κι όπως φάνηκε εμείς ανταποκριθήκαμε καλύτερα, δείξαμε χαρακτήρα και ίσως να ήμασταν πιο έτοιμοι".

Αναφερόμενος στα μελλονντικά σχέδια του Φαλήρου, καθώς ως γνωστόν τρώγωντας έρχεται η όρεξη, ο Αλέξης Παπαδάτος ήταν σαφής: "Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μακριά. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, όπως είπαμε και με τους ανθρώπους της ομάδας. Πετύχαμε έναν σημαντικό στόχο που ήταν η επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες και ακόμη δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τη διοίκηση, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί σκέφονται σωστά και λειτουργούν όπως πρέπει. Θα πρέπει να μπουν οι στόχοι για το τι θέλει να κάνει η ομάδα, για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα. Το τι θα γίνει στο μέλλον είναι και θέμα συγκυριών. Για παράδειγμα φέτος στην Γ' Εθνική υπήρχαν στον ίδιο όμιλο τρεις υπερδυνάμεις για την κατηγορία, το Αιγάλεω, ο Ιωνικός ΝΦ και η Μεγαρίδα, ενώ άλλες χρονιές οι ομάδες δεν είναι τόσο ισχυρές. Θα πρέπει να δούμε ποιο είναι το πλάνο που θα μπορεί να υποστηρίξει η ομάδα, γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Φάληρο θα εξαντλήσει τις δυνατότητες του για να πετύχει ό,τι δυνατόν περισσότερο".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software