Εξαιρετικό Σαββατοκύριακο

christopoulos1 Μπορεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να ήταν άσχημο για τους Έλληνες προπονητές που εργάζονται στο εξωτερικό, όμως αυτό που πέρασε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... ονειρικό. Ο Χριστόπουλος πήρε πρόκριση στα προημιτελικά, η Χατζηδάκη πανηγύρισε στο ντέρμπι, ενώ χαμογέλασαν Κατσικάρης, Χουγκάζ, Κουκουλεκίδης, Δέδας, Τσιρογιάννης, Δικταπανίδης, Κούκος και Λέρας. Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Μπαρτζώκας.

christopoulos Μπορεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να ήταν άσχημο για τους Έλληνες προπονητές που εργάζονται στο εξωτερικό, όμως αυτό που πέρασε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... ονειρικό. Ο Χριστόπουλος πήρε πρόκριση στα προημιτελικά, η Χατζηδάκη πανηγύρισε στο ντέρμπι, ενώ χαμογέλασαν Κατσικάρης, Χουγκάζ, Κουκουλεκίδης, Δέδας, Τσιρογιάννης, Δικταπανίδης, Κούκος και Λέρας. Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Μπαρτζώκας.

Ο νικητής έπαιρνε και την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κινεζικού πρωταθλήματος, καθώς η σειρά ήταν στο 1-1. Η Μπεϊζίνγκ Ντακς δεν είχαν διάθεση να παίξουν με τη φωτιά και με επενδύοντας στην άμυνα κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 97-72 παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Πλέον ο Γιάννης Χριστόπουλος κι ο συνεργάτης του, Χάρης Μαρκόπουλος, θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, την Λιαόνινγκ Φλάινγκ Λέοπαρντς.
Μπορεί να χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, όμως στο τέλος ο στόχος επετεύχθη. Η Τενερίφη επικράτησε με 100-94 της Σαραγόσα για την 22η αγωνιστική της ACB έχοντας πρώτο σκόρερ τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος είχε 23 πόντους. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη παρέμεινε σε απόσταση μίας νίκης από την οκτάδα έχοντας σερί 12-10.
Σημαντική και επιβλητική εντός έδρας νίκη πανηγύρισε η USK Πράγας απέναντι στην Μπρνο. Οι παίκτες του Κρις Χουγκάζ κέρδισαν με 76-49 κι έτσι σκαρφάλωσαν στην τρίτη θέση του ειδικού πρωταθλήματος κατάταξης για τις θέσεις 7-12.
Τη μοναξιά της δεύτερης θέσης με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο συνεχίζει να απολαμβάνει η Μπασκίμι. Η ομάδα του Στράτου Κουκουλεκίδη πέρασε ένα εύκολο βράδυ μαζί με τον κόσμο της, καθώς επικράτησε εύκολα με 86-65 της Τρέπσα ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο πρωτάθλημα του Κοσόβου στο 16-5.
Με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση μίας θέσης όλα έδειχναν ότι θα γίνει ένα ντέρμπι, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η Μπαχτσέσεχιρ ήταν επιβλητική επικρατώντας μπροστά στο κοινό της με 90-74 της Αντάλιασπορ για την 26η αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας της Τουρκίας. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Στέφανος Δέδας είδε την ομάδα του να διατηρείται στην έκτη θέση με συγκομιδή 16-10.
Την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα Ρουμανίας πανηγύρισε η Πολιτέκνικα, η οποία αντιμετώπισε την ουραγό Ντιναμό Βουκουρεστίου νικώντας με 78-54. Η ομάδα του Γιάννη Τσιρογιάννη ανέβασε πλέον τη συγκομιδή της στο 3-15 και βρίσκεται πλέον στην εντέκατη θέση.
Η OSB Χελένεν φαίνεται πως έχει βρει έναν εξαιρετικό αγωνιστικό ρυθμό, καθώς συνεχίζει να συνδυάζει τα θετικά αποτελέσματα με επιβλητικές εμφανίσεις. Τελευταίο... θύμα για τους παίκτες του Χρήστου Δικταπανίδη ήταν η Χερζογκενάουρα, της οποίας επικράτησαν με 95-63. Πλέον η ομάδα του Έλληνα τεχνικού βρίσκεται στην έκτη θέση της Β' κατηγορίας της Γερμανίας με ρεκόρ 12-10.
Ήταν αναμφίβολα το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής στο γυναικείο πρωτάθλημα της Τουρκίας. Η Χατάι υποδεχόταν τη Φενέρμπαχτσε, με τον νικητή να μένει μόνος στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 16-4 και μία νίκη μακριά από την Γιακίν Ντόγκου που είναι στην κορυφή. Οι παίκτριες της Κατερίνας Χατζηδάκη ακολούθησαν πιστά το πλάνο και έφτασαν σε ένα θρίαμβο, καθώς επιβλήθηκαν του... φαβορί με 77-72 και συνέχισαν εντυπωσιακά μία χρονιά υπερβάσεων.
Σημαντική εκτός έδρας νίκη που κρατάει ζωντανή την ελπίδα της παραμονής πέτυχε η Γκέτιγκεν, η οποία επιβλήθηκε με 69-57 της Σααρλουά. Πλέον, τα κορίτσια του Γιάννη Κούκου ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 5-17 και απέχουν μία νίκη από την Χαϊδεμβέργη που οδηγεί στη σωτηρία.
Ήταν το ντέρμπι της 7ης θέσης στο γυναικείο πρωτάθλημα της Σουηδίας, καθώς ο νικητής θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση άνευ συγκατοίκου. Η Βίσμπι του Πασχάλη Λέρα έδειξε τα... δόντια της και επικράτησε με 73-67 ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 7-13.

Τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν όσο καλά θα ήθελε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη Χίμκι στις εντός VTB υποχρεώσεις. Οι Μοσχοβίτες έπεσαν θύματα έκπληξης, καθώς ηττήθηκαν με 84-79 από την Αστάνα κι έτσι πλέον υποχώρησαν στην έκτη θέση με ρεκόρ 9-8.

Σήμερα (12/3) η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη φιλοξενείται στην έδρα της Ρίγα για την VTB League

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software