Φραγκιάς: "Στη Μογγολία γνωρίζουν την Ελλάδα και τους προπονητές της"

| Έλληνες του Εξωτερικού

frangias Λίγο πριν από το τέλος του 2021, ο Βασίλης Φραγκιάς πήρε την απόφαση να εργαστεί στη Μογγολία, σε μια χώρα που ουδέποτε φανταζόταν πως θα τον βγάλει το μπασκετικό μονοπάτι του. Ο πολύπειρος τεχνικός αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε από σύλλογο της χώρας, ταξίδεψε στην Ασία και έπιασε δουλειά, μετρώντας ήδη δύο νίκες μέσα σε τέσσερις ημέρες. 

Ο πολύπειρος τεχνικός έχει αποδείξει άλλωστε στο παρελθόν πως δεν φοβάται τις προκλήσεις και τα ταξίδια στο εξωτερικό, με τη Μογγολία να αποτελεί τον νέο σταθμό της καριέρας του -είχαν προηγηθεί η Ουκρανία και το Κατάρ.

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη εμπειρία που είχε από την ομάδα και τη χώρα, ο Βασίλης Φραγκιάς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του και τις εμπειρίες που έχει ήδη αποκομίσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την απόφασή του να εργαστεί στη Μογγολία: "Για μένα η δουλειά του προπονητή δεν έχει σύνορα, από την στιγμή δηλαδή που προέκυψε η πρόταση και δεν υπήρχε κάτι άλλο στον ορίζοντα για μένα, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Επί της ουσίας, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, είχα μια επιλογή: να αποδεχθώ την πρόκληση και να εργαστώ ξανά στο εξωτερικό, δεν ήθελα να κάθομαι στο σπίτι μου. Μπορώ να πω κιόλας ότι με εξίταρε το γεγονός ότι θα πάω σε μια πολύ διαφορετική -εν συγκρίσει με τα δικά μας δεδομένα- χώρα, όπου θα μπορώ να ανακαλύψω την κουλτούρα της. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως αυτό είναι ακόμη ένα βήμα για το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο έχει αποδείξει πως μπορεί να αντεπεξέλθει παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Από την στιγμή που είδα τις συνθήκες που μου παρείχε η ομάδα και πώς με αντιμετώπισαν, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή μου".

Για το πώς προέκυψε η πρόταση και την υποδοχή που του επιφύλαξαν: "Όλα έγιναν την περίοδο των εορτών, όταν ένας φίλος με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε γι αυτή την προοπτική. Δεν το σκέφτηκα πολύ, είπα το "ναι" και ταξίδεψα στη χώρα λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά. Είναι φοβερό, στην ομάδα έδειξαν να γνωρίζουν πράγματα για την Ελλάδα και τους προπονητές της. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό".

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος και τη γενικότερη φιλοσοφία: "Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα, βάσει των δικών μας (ευρωπαϊκών) δεδομένων. Το επίπεδο δεν είναι πολύ υψηλό βέβαια, αλλά υπάρχει διάθεση να το βελτιώσουν. Υπάρχει η δυνατότητα για παρουσία δύο ξένων στο ρόστερ, αλλά αυτοί (αθλητές από την Αμερική κατά βάση) έρχονται στα playoffs. Τα χρήματα που προσφέρουν στους ξένους εδώ είναι αρκετά καλά. Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στο εγχώριο πρωτάθλημα θα έλεγα πως είναι στο επίπεδο αυτών που παλεύουν για την παραμονή στην Α1 ή για την άνοδο από την Α2 στην Ελλάδα. Οι γηγενείς παίκτες υστερούν αρκετά στα βασικά του αθλήματος, αλλά -από την άλλη- στηρίζονται στην ταχύτητα και την ενέργεια που βγάζουν στο γήπεδο. Το τακτικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Σταδιακά, θα επιχειρήσω να παντρέψω τη φιλοσοφία μου με τη δική τους".

Για τους στόχους της ομάδας: "Ο στόχος είναι να προκριθούμε στους τελικούς των playoffs. Αυτό είναι το όνειρο του ιδιοκτήτη, κι αν μπορέσουμε να το πάρουμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα σε επίπεδο πίεσης με αυτά που έχουμε συνηθίσει πάντως. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει θέαμα και να περάσει ωραία".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software