Ο Ματσόν για τη συνάντηση διαιτητών-προπονητών

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
mazzon_mikri.jpg Ο Αντρέα Ματσόν ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να παρευρεθεί στη συνάντηση των διαιτητών και των προπονητών της Ευρωλίγκα, στην οποία συζητήθηκαν οι κανονισμοί, ο τρόπος εφαρμογής τους κι η φιλοσοφία των σφυριγμάτων. Ο Ιταλός προπονητής του Άρη παραχώρησε συνέντευξη αναφερόμενος σε αυτό το άκρως ενδιαφέρον meeting.
mazzon_megali.jpg Ο Αντρέα Ματσόν ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να παρευρεθεί στη συνάντηση των διαιτητών και των προπονητών της Ευρωλίγκα, στην οποία συζητήθηκαν οι κανονισμοί, ο τρόπος εφαρμογής τους κι η φιλοσοφία των σφυριγμάτων. Ο Ιταλός προπονητής του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο site της ομάδας αναφερόμενος σε αυτό το άκρως ενδιαφέρον meeting.
 
-Κόουτς, ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν;

«Καταρχήν, ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας, ο κ. Ρήγας ήταν ξεκάθαρος στην ομιλία του σε ότι αφορά τη συμπεριφορά των παικτών και των προπονητών. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι κανόνες παραμένουν ίδιοι. Όπως πέρυσι, έτσι και τη φετινή χρονιά δεν θα επιτρέπεται κανένας άλλος, εκτός του προπονητή, να στέκεται όρθιος στον πάγκο και να μιλάει στους διαιτητές».

-Ποιο ήταν το θέμα στο οποίο επικεντρωθήκατε περισσότερο;

«Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και δόθηκαν κάποιες διευκρινίσεις ήταν αυτό των φάουλ. Ειπώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για τα κριτήρια των φάουλ και δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Για να γίνω πιο σαφής, μιλήσαμε για τα φάουλ που γίνονται σε παίκτες που δεν έχουν τη μπάλα στα χέρια τους. Όπως επίσης και στα φάουλ που γίνονται στους αιφνιδιασμούς. Κάποιες φορές είναι σημαντικότερο να μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά των φάουλ και να μη δίνεις βάση στο ποια είναι τα κριτήρια».

-Υπήρξε κάτι άλλο που να κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων;

«Δόθηκε σημασία στην άμυνα πάνω στο pick-n-roll και στην άμυνα μέσα στη ρακέτα. Γενικότερα όμως ειπώθηκαν διαφορετικά πράγματα και ακούστηκαν διάφορες απόψεις».

-Μπορείτε να μας κάνετε ένα γενικό σχόλιο για τη συνάντηση αυτή;

«Εμείς ακολουθούμε πάντα τους κανόνες. Ξέρουμε τι ακριβώς να κάνουμε και τι να περιμένουμε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο καθένας από την δική του πλευρά να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στο γήπεδο».

 
 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software