"Ο χαρακτήρας χτίζεται στην προετοιμασία"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

pappas Ο Χρήστος Παππάς επέστρεψε στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού μετά από δέκα χρόνια και μίλησε στο Sepk.gr για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και τις ιδιαιτερότητες της φετινής προετοιμασίας με τους "ερυθρολεύκους".


Ο έμπειρος προπονητής, που δούλεψε τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο, στην Ολύμπια Λάρισας και στον Ηλυσιακό, θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, συνεχίζοντας τη συνεργασία που είχαν τόσο στη Λάρισα, όσο και στους Νεοσμυρνιώτες.

"Είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο για μένα κι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή την πρόκληση, αλλά κι από το γεγονός ότι θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με τον κόουτς Μπαρτζώκα" ήταν τα πρώτα λόγια του Χρήστου Παππά.

Πέρσι το ίδιο τεχνικό δίδυμο δούλεψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Πανιώνιο, ενώ τώρα θα αντιμετωπίσει μια διαφορετική κατάσταση: μια ομάδα που διατήρησε τον ίδιο κορμό, αλλά είναι καινούργια προς αυτούς. Τι διαφορές υπάρχουν; "Είναι φυσιολογικό ότι σε μια καινούργια ομάδα πρέπει πρώτα να γνωρίσεις πρόσωπα και χαρακτήρες. Ο κορμός είναι ίδιος, αλλά η φιλοσοφία διαφορετική και θα πρέπει αυτή να επαναπροσαρμοστεί στους νέους παίκτες. Από την άλλη όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα για δεύτερη χρονιά, ξέρεις τους χαρακτήρες, τις ιδιαιτερότητες, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των παικτών τα οποία είναι τεσταρισμένα σε δύσκολες αγωνιστικές καταστάσεις" τόνισε.

Για τη φετινή προετοιμασία συμπλήρωσε ότι: "Είναι πολύ σημαντικό ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ομάδας ξεκινάει μαζί. Στην προαγωνιστική περίοδο χτίζεται η χημεία κι η συνοχή μέσα από τις δυνατές προπονήσεις. Σε αυτή τη φάση χτίζεται ακόμη ο χαρακτήρας της ομάδας, για αυτό και είναι καθοριστικό να βρίσκονται στο γήπεδο όσο δυνατόν περισσότεροι παίκτες".

Όσο για τον στόχο; "Να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ παικτών και προπονητών. Όσο πιο γρήγορα μπουν όλα τα κομμάτια στο παζλ, τόσο πιο έτοιμη θα είναι η ομάδα όταν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software