Απέραντη θλίψη

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

kolokithas Ένα πέπλο θλίψης έχει σκεπάσει την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ από το πρωί της Δευτέρας, όταν έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κολοκυθάς, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων και επί σειρά ετών "ψυχή" της Εθνικής Ανδρών. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους φίλους του.

Ο Γιώργος Κολοκυθάς υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες στα λεγόμενα "πέτρινα χρόνια", ενώ πολλοί τον θεωρούν τον μεγαλύτερο σκόρερ που έπαιξε στα ελληνικά γήπεδα μέχρι την εμφάνιση του Νίκου Γκάλη.Αγωνίστηκε στον Σπόρτιγκ, στον Παναθηναϊκό και φυσικά στην Εθνική Ελλάδος, γράφοντας ιστορία με την μοναδική του έφεση να βάζει τη μπάλα στο καλάθι.

Τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του γενικού αρχηγού στην Εθνική Ανδρών, πανυγυρίζοντας μεγάλες επιτυχίες όπως το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι (2005) και το ασημένιο μετάλλιο στην Ιαπωνία (2006).

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΣΕΠΚ εκφράζουν τη θλίψη τους για το χαμό ενός "θρύλου" του ελληνικού μπάσκετ, η μνήμη του οποίου θα συντροφεύει τους νεότερους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software