Καλό ταξίδι Θανάση...

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

christoforou Ένα πέπλο πένθους σκέπασε το ελληνικό μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του Θανάση Χριστοφόρου. Ο Πρόεδρος και του Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, εκφράσει τα βαθύτα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του.

Ο Θανάσης Χριστοφόρου ήρθε από την Αμερική στην Ελλάδα την δεκαετία του '60. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, όπου κατέκτησε τίτλους και εν συνεχεία έπαιξε στο Περιστέρι. Συνέδεσε το όνομα του με την ομάδα των δυτικών προαστίων, οδηγώντας την σε ανόδους και επιτυχίες, έχοντας αρχικά τον τίτλο του παίκτη-προπονητή και εν συνεχεία αποκλειστικά αυτόν του προπονητή. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του Περιστερίου ως μια από τις δυνάμεις του αθηναϊκού μπάσκετ, αναδεικνύοντας σπουδαίους παίκτες της εποχής (Κορωνιός, Πεδουλάκης, Τσαγκόπουλος, Φάσουρας, Κασουρίδης, Τζιάλας).

Καθοδήγησε ακόμη το Μαρούσι, την Δάφνη, τον Πανελήνιο και τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Από το 1972 ως το 2012 διατέλεσε επικεφαλής του αθλητικού οργανισμού στο Deree. Άφησε την τελευταία του πνοή στην Βοστόνη, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software