Με ανάμεικτα συναισθήματα

| Έλληνες του Εξωτερικού

Xatzidaki Το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες προπονητές, όμως Χουγκάζ, Ιτούδης, Παπαδόπουλος, Κετσελίδης και Χατζηδάκη κατάφεραν να πάρουν το δίποντο. Αντίθετα, δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν οι Μπαρτζώκας, Παπαθεοδώρου, Δέδας, Δικαιουλάκος, Ζούρος και Παπαχατζής.

Xatzidaki Το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες προπονητές, όμως Χουγκάζ, Ιτούδης, Παπαδόπουλος, Κετσελίδης και Χατζηδάκη κατάφεραν να πάρουν το δίποντο. Αντίθετα, δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν οι Μπαρτζώκας, Παπαθεοδώρου, Δέδας, Δικαιουλάκος, Ζούρος και Παπαχατζής.

Η Κατερίνα Χατζηδάκη μπήκε δυναμικά στα νέα της καθήκοντα, καθώς ανέλαβε ως head coach την Χατάι. Η Ελληνίδα τεχνικός μετά τη νίκη επί της Πολκοβίτσε για την Euroleague γυναικών επικράτησε εκτός έδρας το Σάββατο με 65-58 της Άδανα για το πρωτάθλημα Τουρκίας. Με αυτό το αποτέλεσμα η Χατάι διεύρυνε στο 2-5 το ρεκόρ της κι ανέβηκε στην 12η θέση της βαθμολογίας.
Η Όμπερβαρτ δεν αναχαιτίζεται με... τίποτα. Οι νταμπλούχοι Αυστρίας για ακόμα μία φορά μετέτρεψαν σε εύκολη υπόθεση ένα εντός έδρας παιχνίδι. Η επικράτηση με 100-63 επί της Γκρατζ αποδεικνύει του λόγου το αληθές και διατηρεί την ομάδα του Κρις Χουγκάζ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Η Τρέπσα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αυτό το έδειξε μέσα στην έδρα της Ραχοβέτσι. Οι παίκτες του Δημήτρη Παπαδόπουλου νίκησαν με 79-73 κι έτσι διατηρήθηκαν στην 4η θέση στο πρωτάθλημα του Κοσσόβου.
Με εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Τυνησίας η Μοναστίρ. Η ομάδα του Γιώργου Κετσελίδη ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Χαμαμέτ επικρατώντας με το ευρύ 90-60. Ο Έλληνας τεχνικός βλέπει πλέον την ομάδα του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο νέο υποπρωτάθλημα που δημιουργήθηκε.
Με εμφατική διάθεση επέστρεψε στις νίκες στην VTB η ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και του άμεσου συνεργάτη του, Ανδρέα Πιστιόλη, επιβλήθηκε με 82-51 της Ρίγα κι έτσι διατηρήθηκε στην κορυφή. Για την ίδια διοργάνωση η Αστάνα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λοκομοτίβ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε την ομάδα του να ηττάται εντός έδρας με 71-51 κι έτσι πλέον με ρεκόρ 5-4 βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η Μπαρτσελόνα δεν διανύει καλή περίοδο κι αυτό φαίνεται. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν τα κατάφερε στην έδρα της Ανδόρα χάνοντας με 87-80 κι έτσι έφτασε τις τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια με αποτέλεσμα να δει την κορυφή της Liga Endesa να απομακρύνεται κι άλλο.
Ανυπέρβλητο αποδείχτηκε το εμπόδιο της Τραμπζοσπόρ για την Γκαζιάντεπ. Οι παίκτες του Στέφανου Δέδα ηττήθηκαν εκτός έδρας με 86-70 κι έτσι με ρεκόρ 3-7 έπεσαν στην 12η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα Τουρκίας.
Η διαφορά επιπέδου ήταν εμφανής και η Μπουντούτσνοστ δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης απέναντι στον σαφώς ανώτερο, Ερυθρό Αστέρα για την ΑΒΑ League. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ηττήθηκε εντός έδρας με 77-54 κι έτσι απέκτησε συγκάτοικο την Παρτίζαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Έφτασε κοντά σε ένα σπουδαίο «διπλό», όμως ο παράγοντας τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Η Χουπς δεν τα κατάφερε στην έδρα της Σατζές γνωρίζοντας την ήττα με 79-77 κι έτσι έπειτα από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα του Λιβάνου ο Θανάσης Παπαχατζής δεν έχει ανοίξει ακόμα λογαριασμό.
Η πρώτη φετινή ήττα της Φενέρμπαχτσε στο γυναικείο πρωτάθλημα της Τουρκίας είναι γεγονός. Μετά από έξι συνεχόμενες νίκες ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος είδε τις παίκτριες του να λυγίζουν με 79-76 στην έδρα της Μπουγιούκσεχιρ. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα οι πρωταθλήτριες συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στη βαθμολογία.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software