Υγειονομικό πρωτόκολλο προπονήσεων και αγώνων

| Δελτία Τύπου

Με απόλυτο σεβασμό στις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο ΣΕΠΚ θα ήθελε να σταθεί στο νέο υγειονομικό πλαίσιο που θεσπίζεται για τη λειτουργία ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες. 

Σύμφωνα με αυτό, οι αθλητές των τμημάτων υποδομής από 12 έως 15 ετών που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο αντιγόνου για κορονοϊό (PCR ή Rapid Test) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να έχουν δικαίωμα εισόδου στους αθλητικούς χώρους και κατ' επέκταση άθλησης.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θεωρεί ότι αυτή η προϋπόθεση δύναται να απομακρύνει ακόμη περισσότερο τα παιδιά από τους αθλητικούς χώρους, αφού το κόστος για μία οικογένεια μπορεί να αποδειχθεί απαγορευτικό σε βάθος χρόνου.

Σε μια περίοδο που υπάρχει η έναρξη της σχολικής χρονιάς, θεωρούμε δέον να τηρούνται τα ίδια υγειονομικά κριτήρια ανάμεσα σε εκπαίδευση και αθλητισμό, ήτοι να μπορούν οι νεαροί αθλητές να προπονούνται και να εισέρχονται σε αθλητικούς χώρους με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν στο σχολείο.

Ο αθλητισμός αποτελεί κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας χιλιάδων παιδιών και ως τέτοιο θα πρέπει να λογίζεται και αξιολογείται.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software