“Να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά”

kasiktsoglou1Παραμένοντας πιστός στο δόγμα της προώθησης νέων παικτριών από τις ακαδημίες της ομάδας, ο ΟΑ Χανίων επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες έπειτα από δύο χρόνια απουσίας. Ο προπονητής της ομάδας, Μιχάλης Κασικτσόγλου, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη νίκη στην επί των Μελισσίων στην πρεμιέρα του Κυπέλλου, τη σημασία της συμμετοχής στην Α2 αλλά και τους στόχους που θέτει ο σύλλογος ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την άνοδο στην Α2 γυναικών και πως ήρθε η επιστροφή
"Πέρσι η ομάδα δημιουργήθηκε με αποκλειστικό στόχο την άνοδο της. Ενισχυθήκαμε με κάποιες πολύ ικανές αθλήτριες αθλήτριες από την Θεσσαλονίκη και μαζί με τις ντόπιες δημιουργήσαμε ένα ισχυρό σύνολο. Χωρίς να υποτιμώ κανέναν αντίπαλο καταφέραμε να τερματίσουμε χωρίς μεγάλη δυσκολία πρώτοι στην Κρήτη κι έτσι περάσαμε στα μπαράζ.
Στα μπαράζ ατυχήσαμε να έχουμε 2 σημαντικές απουσίες, ενώ και η κλήρωση τα έφερε έτσι που έπρεπε να παίξουμε με όλες τις δυνατές ομάδες. Στο πρώτο ματς με την Κω παρότι ήμασταν καλά προετοιμασμένοι δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας και χάσαμε κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να πάρουμε απευθείας την άνοδο. Αυτό, ωστόσο, ήρθε ένα μήνα μετά ως επιλαχούσα ομάδα".

kasiktsoglou2Για τη σημασία της ανόδου
"Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στην Α2 γιατί είναι σημαντικό για τα παιδιά της ομάδας να πάρουν παραστάσεις από τέτοιο επίπεδο. Στο σύλλογο υπάρχουν καλές υποδομές και γενικότερα γίνεται πολύ προσεκτική και καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά της ομάδας να βελτιωθούν και να πάρουν εμπειρίες κι αυτό γίνεται μέσα από την παρουσία μας στην Α2.
Επίσης, είναι και μία επιβράβευση για τη διοίκηση που καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να δημιουργηθεί κάτι καλό στην πόλη των Χανίων και στο κρητικό μπάσκετ γενικότερα. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και προσωπικά ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι ακόμα καλύτερο όπως είναι η φιλοδοξία τους".

kasiktsoglou3Για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για το Κύπελλο και τη νίκη επί των Μελισσίων
"Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι ομάδες κοντά στο σκορ και σε κανένα σημείο δεν ξέφυγε κάποια. Ήταν ένα ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήταν φανερό πως κι οι δύο ομάδες ήταν ανέτοιμες καθώς είναι σε φάση προετοιμασίας. Μας χαροποίησε η νίκη, όμως ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Ήταν ένα επίσημο φιλικό για εμάς και δεν μένουμε καθόλου σε αυτό το αποτέλεσμα".

Για τους στόχους που υπάρχουν όντας πλέον στις Εθνικές κατηγορίες
"Ο στόχος είναι ξεκάθαρα η σωτηρία. Αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί ξέρουμε ότι η Α2 είναι δυνατό πρωτάθλημα με καλές αθλήτριες που έχουν παίξει στην Α1. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά, καθώς πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας τα επόμενα χρόνια".

 

kasiktsoglouomadiki


e-genius.gr ...intelligent web software