«Ακούγοντας έστω και μία ομιλία έχεις να κερδίσεις πολλά»

gofas1Από το 1990 παρακολουθεί ανελλιπώς Σεμινάρια και προσπαθεί μόνιμα να διευρύνει τους προπονητικούς του ορίζοντες. Ο τεχνικός διευθυντής και προπονητής της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών, Δημήτρης Γκόφας, βρέθηκε στο κλειστό της Αγίας Παρασκευής για να δει από κοντά το Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης και μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) μοιράστηκε τις εντυπώσεις του, ενώ εξήγησε τη σημασία της επιμόρφωσης στην ολοκλήρωση του προπονητή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για το επίπεδο του Σεμιναρίου και τις εντυπώσεις που αποκόμισε
gofas sem«Το επίπεδο του Σεμινάριου ήταν πολύ υψηλό, καθώς όλοι οι ομιλητές πραγματοποίησαν ομιλίες σε υψηλά στάνταρ. Ειδικά ο Ganon Baker απέδειξε για ποιους λόγους θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές ατομικής βελτίωσης στον κόσμο. Ο τρόπος που παρουσίασε την φιλοσοφία του ήταν απλός, ξεκάθαρος και απόλυτα κατανοητός για όλους τους προπονητές. Όσα έδειξε αφορούσαν όλη τη γκάμα των αθλητών κι όχι μόνο τους ΤΟΡ επιπέδου. Παρουσίασε ασκήσεις και τη φιλοσοφία του, από παίκτες που τώρα ξεκινούν το μπάσκετ μέχρι και τους επαγγελματίες».

Για τα σημαντικά κομμάτια που κρατάει από αυτά που άκουσε, καθώς και ο ίδιος ασχολείται κατά κόρον με την ανάπτυξη αθλητών αλλά και την ατομική βελτίωση παικτών
«Είναι δύσκολο σε κάθε Σεμινάριο να παράγεται καινούρια γνώση, όμως σίγουρα παρακολουθώντας μία ομιλία έχεις να κερδίσεις πολλά είτε αυτό αφορά μία μικρή λεπτομέρεια είτε την πλήρη αναθεώρηση της φιλοσοφίας σου. Προσωπικά στέκομαι στις ομιλίες του Baker, όπου μεταξύ άλλων ξεχώρισα τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τους αθλητές και τον τρόπο που αναλύει κάποια τεχνικά θέματα. Όσο κι αν έχεις παρακολουθήσει διαλέξεις του μέσα από τα DVD αποδεικνύεται ότι έχεις να πάρεις κι άλλες πολύτιμες πληροφορίες όταν τον παρακολουθείς δια ζώσης».

gofas3Για τη σημασία των Σεμιναρίων στην επιμόρφωση των προπονητών
«Όλοι οι προπονητές είτε έχουν σπουδάσει, είτε έχουν βγάλει τις Σχολές για να γίνουν ολοκληρωμένοι τεχνικοί θα πρέπει να παρακολουθούν Σεμινάρια και να μην χάνουν την ευκαιρία για νέα γνώση. Μέσα από αυτά μπορεί να δημιουργηθεί στον κάθε προπονητή το κίνητρο για να αναζητήσει νέα πράγματα και ιδέες. Ειδικά τα Σεμινάρια του ΣΕΠΚ κινούνται πάντα σε υψηλότατα στάνταρ και μπορούν να βοηθήσουν τους προπονητές, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι έρχονται για να τα παρακολουθήσουν και συνάδερφοι από το εξωτερικό».


e-genius.gr ...intelligent web software