Η μεγάλη ευκαιρία του Φιλ Τζάκσον

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
jackson_mikri.jpg Ο Φιλ Τζάκσον οδήγησε τους Λος Άντζελες Λέικερς στον τελικό του ΝΒΑ και τώρα έχει την ευκαιρία να γράψει το όνομα του ακόμη μια φορά στο βιβλίο της ιστορίας, καθώς κυνηγάει να ξεπεράσει τον θρυλικό Ρεντ Άουερμπαχ, ώστε να γίνει ο πρώτος προπονητής με 10 πρωταθλήματα.
jackson_megali.jpg Ο Φιλ Τζάκσον οδήγησε τους Λος Άντζελες Λέικερς στον τελικό του ΝΒΑ και τώρα έχει την ευκαιρία να γράψει το όνομα του ακόμη μια φορά στο βιβλίο της ιστορίας, καθώς κυνηγάει να ξεπεράσει τον θρυλικό Ρεντ Άουερμπαχ, ώστε να γίνει ο πρώτος προπονητής με 10 πρωταθλήματα.

Ο Τζάκσον ήδη μοιράζεται το ρεκόρ (9 κατακτήσεις) με τον αείμνηστο προπονητή των Σέλτικς κι ήδη μετράει μια αποτυχημένη απόπειρα, καθώς οι Λέικερς ηττήθηκαν στους τελικούς από τους Σέλτικς. Φέτος, όμως, κόντρα στους Μάτζικ το Λος Άντζελες είναι το φαβορί, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο 64χρονος προπονητής έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα του. Ενδεικτικά είναι ένας από τους τρεις χεντ-κόουτς που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με διαφορετικές ομάδες (Μπουλς-Λέικερς) κι ο μοναδικός που έχει κάνει το threepeat και με τις δύο.

Το 2007 έγινε μέλος του Hall-of-Fame, ενώ το 1996 επιλέχτηκε ένας από τους 10 κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ΝΒΑ.

Έχει ξεπεράσει τις 1.000 νίκες στην καριέρα του και φιγουράρει στην πρώτη θέση με τους πολυνίκες προπονητές στα πλέι-οφ.

Ο θιασώτης της τριγωνικής επίθεσης έχει αναπτύξει και έντονο συγγραφικό έργο. Έχει εκδόσει πέντε βιβλία από το 1970 ως το 2004. Αναλυτικά οι τίτλοι: "Take it All", "Maverick", "Sacred Hoops: Spiritual Lessons of a Hardwood Warrior", "More than a Game" Και το "The last season: Aa team in Search of its Soul".

Οι διασημότερες ατάκες του:

"Να έχεις πάντα ανοιχτό μυαλό και μια συμπονετική καρδιά"

"Η αγάπη είναι η δύναμη που πυροδοτεί το πνεύμα και δένει τις ομάδες"

"Η σοφεία νικάει πάντα τη δύναμη"

"Έδωσα στο μπάσκετ το σώμα και το μυαλό μου, αλλά κράτησα την ψυχή μου"

"Στο μπάσκετ -όπως και στη ζώη- η αληθινή ευτυχία έρχεται από το να ζεις το παρών κάθε στιγμή κι όχι απλά οταν τα πράγματα έρχονται στο δρόμο σου"

"Οι μεγάλες ομάδες γίνονται σπουδαίες όταν τα μέλη της εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και παραδίδουν το "εγώ" τους για το "εμείς"

"Ο ιδανικός τρόπος για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα είναι βήμα-βήμα".

"Η νίκη είναι σημαντική, αλλά αυτό που μου δίνει πραγματική χαρά είναι η εμπειρία του να δίνω τα πάντα σε ότι εμπλέκομαι"

"Είναι σημαντικό να έχεις στον πάγκο κάποιον παίκτη με εμπειρία, γνώση και ικανότητα"

"Η νίκη είναι γλυκιά αλλά δεν κάνει αυτόματα τη ζωή ευκολότερη την επόμενη σεζόν, ή ακόμη και την επόμενη ημέρα"

"Το πιο σημαντικό πράγμα για το μπάσκετ είναι ότι πρέπει να έχεις την αίσθηση την αυτοπεποίθηση σε αυτό που θα κάνεις. Πρέπει να είσαι πωλητής και να πείσεις τους παίκτες, ειδικά τους ηγέτες να σε ακολουθήσει σε αυτό που προσπαθείς να πετύχεις στο παρκέ". 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software