Ποργιόπουλος: "Η επικοινωνία μεταξύ των προπονητών είναι σημαντική"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

porgiopoulos Μετά το Ναύπλιο, σειρά παίρνει η Καβάλα για ένα ακόμη τοπικό σεμινάριο υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ. Στις 17 και 18 Μαΐου, θα δοθεί συνέχεια στο κομμάτι της επικοινωνίας μεταξύ των προπονητών και της αλληλεπίδρασης σε θέματα που αφορούν τόσο την άμυνα όσο και την επίθεση. 

Ο Στέργιος Ποργιόπουλος είναι μεταξύ των ομιλητών του Σεμιναρίου, έχοντας ως αντικείμενα την "προσωπική άμυνα από 1vs1 έως 4vs4 χωρίς screen" και τις "αποστάσεις στο κεντρικό και πλάγιο πικ εν ρολ και στο lowpost". Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το περιεχόμενο της ομιλίας του, εξηγώντας πως "το πρώτο θέμα στο οποίο θα αναφερθώ αφορά σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες, από Παμπαίδες μέχρι Άνδρες. Σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή από το τοπικό μέχρι το ΝΒΑ. Από την εμπειρία που έχω, πρόκειται για κάτι που εφαρμόζεται παντού, με βασική φιλοσοφία την πίεση πάνω στην μπάλα".

Όσο για το κομμάτι του spacing; "Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσω για τις σωστές αποστάσεις μεταξύ των παικτών την ώρα που γίνεται ένα κεντρικό σκριν. Το spacingείναι κάτι που έχει μπει πολύ στη ζωή των προπονητών, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την κίνηση και την τοποθέτηση των παικτών μακριά από την μπάλα. Αυτό αφορά επίσης τα πλαϊνά σκριν και τις κατοχές κατά τις οποίες η μπάλα "ακουμπάει" κοντά στο καλάθι", πρόσθεσε χαρακτηριστικά πριν σταθεί στη σημασία της διεξαγωγής των τοπικών σεμιναρίων από τον ΣΕΠΚ:

"Η επαφή και η επικοινωνία μεταξύ των προπονητών σε τέτοιου είδους σεμινάρια είναι εξόχως σημαντική γιατί μας βοηθάει όλους. Από την εμπειρία που έχω, αλλά και από το ταξίδι που έκανα με τη βοήθεια του ΣΕΠΚ στις ΗΠΑ, μπορώ να πω ότι αυτά είναι κομμάτια που αφορούν την καθημερινότητα των προπονητών στο γήπεδο".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software