Φέξης: "Τα κορίτσια έδειξαν μεγάλη διάθεση"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

fexis1 Η Ηλιούπολη κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Νεανίδων, ούσα αήττητη στη διάρκεια της τελικής φάσης. Ο προπονητής των πρωταθλητών, Σάκης Φέξης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που έγινε την περίοδο της καραντίνας, την αποφασιστικότητα των παικτριών του, αλλά και το πολύ υψηλό επίπεδο της φετινής διοργάνωσης. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τη συντήρηση την περίοδο της καραντίνας: "Τα κορίτσια είχαν πάρει ειδικό πρόγραμμα, με ενδυνάμωση με μπάλες και λάστιχα. Ευτυχώς είχαν κάποιο εξοπλισμό. Στην πορεία ασχολήθηκαν επίσης λίγο με το ποδήλατο, οπότε έμειναν σε καλή κατάσταση. Μόλις πήραμε το "ΟΚ" για την επιστροφή στο γήπεδο, έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και άρχισαν πάλι να δουλεύουν μαζί με τη γυμνάστρια. Σταδιακά μπήκαμε πάλι στο γήπεδο για να κάνουμε προπονήσεις με μπάλα. Δουλεύαμε σαν να επρόκειτο για καλοκαιρινή προετοιμασία πριν από την έναρξη της σεζόν. Αρχικά με τρέξιμο και εκγύμναση, γιατί δεν μπορούσαμε από την πρώτη στιγμή να μπούμε σε προπόνηση με μπάλες και επαφές".

Για τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά για την Ηλιούπολη: "Η ομάδα είχε πολύ διάθεση. Μας έκανε καλό το γεγονός πως η ΕΣΚΑ είχε playoffs για την ανάδειξη των πρωταθλητών, οπότε είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε κάποιους αγώνες για να βρούμε ρυθμό, συν δύο φιλικά που δώσαμε για τον ίδιο σκοπό. Η διάθεση των κοριτσιών ήταν πολύ μεγάλη, ακολούθησαν πιστά το πρόγραμμα που είχαμε βγάλει ήδη από την καραντίνα και αυτό βοήθησε πάρα πολύ στον βαθμό ετοιμότητας που παρουσιάσαμε στη διάρκεια της τελικής φάσης. Αυτό αποτυπώνεται -εκτός των άλλων- στο γεγονός πως στα τρίτα δεκάλεπτα των αγώνων, ανοίγαμε τον ρυθμό και καταφέρναμε να αποκτούμε μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων μας, έχοντας παράλληλα πολύ καλά ποσοστά".

Για το επίπεδο του Πανελληνίου Νεανίδων: "Νομίζω ότι είναι μία από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών από πλευράς ποιότητας. Κάθε ομάδα είχε τρεις - τέσσερις διεθνείς αθλήτριες, είτε σε Κορασίδες είτε Νεάνιδες. Το επίπεδο ήταν υψηλό και η ποιότητα ήταν εξαιρετική. Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου έχουν άλλωστε παράδοση τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη αθλητριών, δουλεύουν με μεθοδικότητα και σωστό προγραμματισμό, όπως κι οι υπόλοιπες ομάδες που βρέθηκαν στο Πανελλήνιο Νεανίδων φέτος. Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση, νομίζω δικαίωσε απόλυτα τις προσδοκίες όλων για την ποιότητα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software