Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Πρωταθλητής Ισραήλ ο Σφαιρόπουλος

Γιάννης-ΣφαιρόπουλοςΟ Γιάννης Σφαιρόπουλος κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, το βράδυ της Πέμπτης.

Περισσότερα: Πρωταθλητής Ισραήλ ο Σφαιρόπουλος

 

Ξανά πρωταθλητής ο Ιτούδης

itoudis4Για πέμπτη σερί χρονιά, ο Δημήτρης Ιτούδης στέφθηκε πρωταθλητής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη VTB League.

Μετά την κατάκτηση της EuroLeague, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου στο πρωτάθλημα, εκεί όπου έκανε το sweep απέναντι στη Χίμκι.

Περισσότερα: Ξανά πρωταθλητής ο Ιτούδης

   

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΗΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Sepk logoΥπενθυμίζουμε ότι η τελική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή στην Σχολή Β΄ Κατηγορίας είναι αύριο Παρασκευή 7/6/2019.

 

Ο Δημήτρης Ιτούδης στο "Αθήνα 2019"

itoudis3Ο ΣΕΠΚ ανακοινώνει πως ο Δημήτρης Ιτούδης θα είναι παρών στο "Αθήνα 2019". Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι εκ των ομιλητών του Σεμιναρίου που θα διεξαχθεί στις 11, 12 και 13 Ιουλίου στην Αθήνα.

Περισσότερα: Ο Δημήτρης Ιτούδης στο "Αθήνα 2019"

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΕΚΑΣΘ

                                                                                                Αθήνα, 11-7-2016

ΘΕΜΑ: «ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ»

Αναφερόμαστε στην προκήρυξη της Ενωσής σας για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο, στην οποία περιλαμβάνεται και το εξής: Ότι οι προπονητές/τριες πριν την έναρξη του αγώνα έχουν τη δυνατότητα αντί για το δελτίο ταυτότητας προπονητή να καταθέτουν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός τους.

Επί της αναφοράς αυτής εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα:

Ως προς τις προϋποθέσεις και την αναγκαιότητα κατοχής από τους προπονητές/τριες καλαθοσφαίρισης του δελτίου ταυτότητας προπονητή δεν έχει υπάρξει καμμία απολύτως μεταβολή στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο όπως έχει καθορισθεί από το Νόμο 2725/99 άρθρο 31 και την κατ’ εξουσιοδότηση του Νόμου αυτού εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση με αρ.11671/2005.

Με την ως άνω με αρ.11671/2005 Υ.Α. εγκρίθηκε ο Κανονισμός Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, στον οποίο πέρα από τις γενικές προϋποθέσεις του Ν.2725/99 για την άσκηση του επαγγέλματος προπονητή καλαθοσφαίρισης στη χώρα μας, προσδιορίζονται επακριβώς σύμφωνα με την ως άνω επιταγή του Νόμου, οι όροι πρόσληψης αλλοδαπών προπονητών, οι σχέσεις μεταξύ προπονητών και αθλητικών σωματείων, οι προϋποθέσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας προπονητή, οι κυρώσεις που επιβάλλονται στους αθλητικούς φορείς και στους προπονητές για παράβαση των διατάξεων του κανονισμού αυτού και του Νόμου. Ειδικότερα στο άρθρο 4 παρ.2 του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Υ.Α.11671/2005), ορίζεται ότι: Απαγορεύεται απολύτως η καθοδήγηση ομάδας κατά τη διάρκεια αγώνα από πρόσωπο στερούμενο του ως άνω δελτίου ταυτότητας προπονητών. Η δε παράβαση αυτή, παρέχει το δικαίωμα στο αντίπαλο σωματείο ενστάσεως για κακή συμμετοχή προπονητή η οποία επισύρει σε βάρος του παραβαίνοντος σωματείου τις κυρώσεις που προβλέπουν οι κανονισμοί Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου για αντικανονική συμμετοχή Καλαθοσφαιριστών.

            Η διάταξη αυτή, εκδοθείσα κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 31 παρ.9 του Ν.2725/99 είναι υποχρεωτική για όλες τις κατηγορίες πρωταθλημάτων που αυτή εφαρμόζεται (έως και Α΄τοπική Κατηγορία) και δεν παρέχει ευχέρεια επιλογής στους αρμόδιους αθλητικούς φορείς περί εναλλακτικής εφαρμογής της ή όχι ή διαφοροποίησής της, καθώς ως ειδική διάταξη αναφερόμενη στις σχέσεις προπονητών και σωματείων και στις συνέπειες μη κατοχής δελτίου ταυτότητας προπονητή υπερισχύει οιασδήποτε άλλης διάταξης.

            Αυτό σημαίνει ότι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή καλαθοσφαίρισης (σήμερα χορηγείται από τη ΓΓΑ άδεια εναρξης επαγγέλματος) και μόνο δεν επαρκεί, καθώς για την καθοδήγηση ομάδας σε αγώνα ως προαναφέρθηκε απαιτείται το δελτίο ταυτότητας προπονητή. Σε αντίθετη περίπτωση το σωματείο κινδυνεύει με ένσταση και με τις λοιπές συνέπειες που προαναφέρθηκαν.

            Είναι λοιπόν σημαντικό να επιστήσουμε την προσοχή στους αρμόδιους αθλητικούς φορείς την αναγκαιότητα έκδοσης και κατοχής από τους προπονητές καλαθοσφαίρισης του απαιτούμενου δελτίου ταυτότητας προπονητή ώστε να αποφευχθεί οιαδήποτε αναταραχή και δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια επίσημων αγώνων καλαθοσφαίρισης

Με τιμή

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Οδηγίες προς τους υποψηφίους συμμετέχοντες για τη Σχολή Β' Κατηγορίας

logoΟ ΣΕΠΚ ενημερώνει τα μέλη του για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στη Σχολή Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Β' Κατηγορίας, επισυνάπτοντας την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να καταθέσουν -μεταξύ άλλων εγγράφων- όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Σχολή. 

Περισσότερα: Οδηγίες προς τους υποψηφίους συμμετέχοντες για τη Σχολή Β' Κατηγορίας

   

Διεθνές Σεμινάριο στη ΧΑΝΘ

xanthΜε αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την έλευση του μπάσκετ στην Ελλάδα, η ΧΑΝΘ συνδιοργανώνει με τον ΣΕΠΚ το Διεθνές Σεμινάριο "ΧΑΝΘ 2019" στη Θεσσαλονίκη. 

Περισσότερα: Διεθνές Σεμινάριο στη ΧΑΝΘ

 

Δυναμική παρουσία προπονητών στο "Καρδίτσα 2019"

kentrikiΚάτι παραπάνω από δυναμική ήταν η παρουσία των προπονητών στο τοπικό σεμινάριο της Καρδίτσας στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου. Στο διήμερο έδωσαν το "παρών" προπονητές από Θεσσαλονίκη, Λαμία, Βόλο, Λάρισα και Αλίαρτο -συν φυσικά από την Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές. 

Περισσότερα: Δυναμική παρουσία προπονητών στο "Καρδίτσα 2019"

   

Η προσοχή στο "Καρδίτσα 2019"

papatheodorouΗ Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο της προπονητικής προσοχής για το επόμενο διήμερο (31 Μαΐου και 1 Ιουνίου), με αφορμή τη διεξαγωγή του τοπικού σεμιναρίου υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ. 

Περισσότερα: Η προσοχή στο "Καρδίτσα 2019"

 

"Σεβασμός προς όλους"

giatrasΤο ΔΣ του ΣΕΠΚ παίρνει θέση στην επίθεση που δέχτηκε ο Μάκης Γιατράς μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ-Προμηθέας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όλων των φορέων του επαγγαλματικού αθλητισμού να συμπεριφέρονται με βασικό γνώμωνα τον σεβασμό προς τους άλλους.

Περισσότερα: "Σεβασμός προς όλους"

   

Διάλογος και προτάσεις από τα μέλη του ΣΕΠΚ

logoΜε κύριο χαρακτηριστικό τον γόνιμο διάλογο και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/5) στα γραφεία του ΣΕΠΚ η προγραμματισμένη δεύτερη συνάντηση των μελών του Συνδέσμου, στο κάλεσμα του οποίου ανταποκρίθηκαν ακόμη περισσότεροι προπονητές -σε σχέση με την πρώτη συνάντηση. 

Περισσότερα: Διάλογος και προτάσεις από τα μέλη του ΣΕΠΚ

 

Χατζηχρήστος: "Όλοι δίνουν πλέον μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες"

chatzichristosΟ γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κώστας Χατζηχρήστος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την εξέλιξη του αθλήματος που συνεπάγεται αλλαγή στον τρόπο εκγύμνασης των παικτών και τη σημασία της διαχείρισης. 

Περισσότερα: Χατζηχρήστος: "Όλοι δίνουν πλέον μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες"

   

Υπενθύμιση για τη συνάντηση των μελών του ΣΕΠΚ

logoΟ ΣΕΠΚ υπενθυμίζει ότι τη Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 16:00 στα γραφεία του Συνδέσμου (Λ. Συγγρού 230 - Καλλιθέα) είναι προγραμματισμένη η δεύτερη συνάντηση των προπονητών - μελών. Στόχος μας είναι η ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση μελών, η ανταλλαγή απόψεων, η παράθεση και προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη ώστε μέσα από μία διαλεκτική διαδικασία να τεθούν νέες βάσεις για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των προπονητών μπάσκετ.

 

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο "Αθήνα 2019"

obradovicΟ ΣΕΠΚ ανακοινώνει πως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα είναι εκ των ομιλητών στο Διεθνές Σεμινάριο "Αθήνα 2019" που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουλίου. 

Περισσότερα: Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο "Αθήνα 2019"

   

ΦΕΚ-Ίδρυση ενιαίας σχολής προπονητών Καλαθοσφαίρισης Β ́ κατηγορίας, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο

Sepk logoΓια να δείτε την απόφαση πατήστε εδώ.

 

 

Πιστιόλης: "Οι Έλληνες προπονητές έχουμε δημιουργήσει πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό"

pistiolisΗ επιτυχία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στηρίχθηκε σε ελληνικά χέρια, με τον Δημήτρη Ιτούδη να καθοδηγεί το ρωσικό σύνολο στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην πενταετία που βρίσκεται στον πάγκο της "αρκούδας". 

Περισσότερα: Πιστιόλης: "Οι Έλληνες προπονητές έχουμε δημιουργήσει πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό"

   

Ιτούδης: "Η παρουσία στην ΤΣΣΚΑ σού δίνει καθημερινά κίνητρο για να γίνεσαι καλύτερος"

itoudis4Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από δύο χρόνια απουσίας, με τον Δημήτρη Ιτούδη να προσθέτει έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή του. Ο πολύπειρος τεχνικός, που μετράει πλέον δύο κατακτήσεις της EuroLeague ως πρώτος προπονητής, συνεχίζοντας το εξαιρετικό του έργο στη ρωσική ομάδα, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr). 

Περισσότερα: Ιτούδης: "Η παρουσία στην ΤΣΣΚΑ σού δίνει καθημερινά κίνητρο για να γίνεσαι καλύτερος"

 

Ο Α.Π.Ο.Π. αναζητά προπονητές

αποπΟ Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Πάφου αναζητά προπονητές για την στελέχωση των ακαδημιών και της Γυναικείας ομάδας. 

 

Περισσότερα: Ο Α.Π.Ο.Π. αναζητά προπονητές

   

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ιτούδης!

itoudis3Στην κορυφή της Ευρώπης (ξανα)βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής (19/5) η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη. Η ρωσική ομάδα επιβλήθηκε της Αναντολού Εφές (91-83) στον τελικό του FinalFourτης Βιτόρια, με τον Δημήτρη Ιτούδη να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ως πρώτος προπονητής.

Περισσότερα: Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ιτούδης!

 

Απόλυτα επιτυχημένο το τοπικό σεμινάριο της Καβάλας

Μkavala 05ε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τοπικό σεμινάριο της Καβάλας την Παρασκευή (17/5) και το Σάββατο (18/5). Το παρών έδωσαν περισσότεροι από εξήντα (60) προπονητές από Μακεδονία και Θράκη, δείχνοντας εμπράκτως το έντονο ενδιαφέρον που υπήρχε για τις ομιλίες.

Περισσότερα: Απόλυτα επιτυχημένο το τοπικό σεμινάριο της Καβάλας

   

Σελίδα 1 από 94

e-genius.gr ...intelligent web software