"Έβγαλαν μαγκιά"

velissarakosΑναμφίβολα η 5η θέση που κατέλαβε η Εθνική Κορασίδων στο Πανευρωπαϊκό που έλαβε χώρα στο Κάλιαρι ήταν ένα μικρό... "θαύμα". Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βελισσαράκος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ δήλωσε: "αισιόδοξος για την παρουσία της Εθνικής Ανδρών"

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων
"Ξεκινώντας την προετοιμασία σκεφτόμασταν τρόπους να γίνουμε ανταγωνιστικοί προκειμένου να μείνουμε στην 1η κατηγορία. Αναζητούσαμε λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τα "μεγαθήρια" και τις παραδοσιακές δυνάμεις. Τελικά τα μόνα που κάναμε ήταν σκληρή δουλειά, επικοινωνία και συνεργασία, ενώ προσπαθήσαμε να βγάλουμε εγωισμό και περηφάνια. Τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν πλήρως στη σκληρή δουλειά και σιγά σιγά ανέβαιναν επίπεδο δείχνοντας ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικές. Μέσα από τα φιλικά κέρδισαν και αυτοπεποίθηση. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να περάσουμε από τον όμιλο και μπήκαμε δυνατά κερδίζοντας Κροατία και Τσεχία, ενώ χάσαμε δύσκολα από Ρωσία. Ξαφνικά καταλάβαμε όλοι και περισσότερο τα κορίτσια ότι δεν είναι μακριά αυτό άλλοι αποκαλούσαν θαύμα. Κερδίσαμε τα ματς που έπρεπε και ειδικά αυτά με τη Σουηδία και τη Ρωσία, από τις οποίες είχαμε χάσει στη προηγούμενη φάση του τουρνουά.
Γενικά τα κορίτσια έβγαλαν μαγκιά και στην άμυνα έτρωγαν σίδερα γι' αυτό τους αξίζουν πολλά μπράβο. Βέβαια σε αυτή την επιτυχία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και η Ομοσπονδία, η οποία  κάνει προσπάθεια όλο το χρόνο. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα εντός και εκτός παρκέ. Η συνεισφορά του συνεργάτη μου, Κυριακού Αράπη, του φυσιοθεραπευτή, Αντώνη Φεκλή, της γιατρού, Κικής Τσακίρη, και του αρχηγού αποστολής που έλυνε όλα μας τα προβλήματα, Βασίλη Ελευθεριάδη ήταν τεράστια και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε γιατί είναι οι αφανείς ήρωες".

Για το επίπεδο της διοργάνωσης
"Στον οργανωτικό τομέα θεωρώ ότι η παραμονή μας εκεί ήταν άψογη. Μας εξυπηρέτησαν όσο καλύτερα γινόταν και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά το επίπεδο του μπάσκετ ήταν όπως πάντα σε υψηλό επίπεδο. Είναι μεγάλη ευτυχία να συμμετέχει κάποιος σε ένα τέτοιο τουρνουά. Όλες οι ομάδες φροντίζουν να συντηρούν ψηλά το επίπεδο κι αυτό είναι σπουδαίο".

Για την Εθνική Ανδρών και την προσπάθεια που κάνει στα γήπεδα της Λιθουανίας
"Καταρχήν η προσπάθεια έχει αρχίσει καιρό πριν. Από την πρώτη συνάντηση και τις προπονήσεις. Θεωρώ τον Ζούρο πολύ καλό προπονητή και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Οι παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ είναι ότι καλύτερο έχουμε για να αντικαταστήσουν την παλιά φουρνιά. Πιστεύω ότι μπορούν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχής τους σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και δεν πρόκειται να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος για την παρουσία της Εθνικής".
e-genius.gr ...intelligent web software