Φυσική Κατάσταση

Αθλητική Βελτίωση στην σύγχρονη Καλαθοσφαίριση

Αθλητική Βελτίωση στην σύγχρονη Καλαθοσφαίριση

Χριστοδούλου Αλέξης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Προπονητής Καλαθοσφαίρισης

Όλοι μας έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς μεγάλους αθλητές σε διάφορα αθλήματα και αυτό που τους χαρακτηρίζει όλους είναι η υπεροχή τους έναντι των άλλων συναγωνιστών τους . Μια υπεροχή πού άλλοτε μεταφράζεται σε δύναμη άλλοτε σε ταχύτητα , άλλοτε σε αντοχή και πολλές φορές σε συνδυασμό πολλών χαρακτηριστικών μαζί.

Περισσότερα: Αθλητική Βελτίωση στην σύγχρονη Καλαθοσφαίριση

   

ιδιαιτερότητες των προγραμμάτων με αντιστάσεις στην καλαθοσφαίριση

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Βαβέτσης Γεώργιος Ph.D. Κλινικός Εργοφυσιολόγος - Strength & Conditioning Coach - Maroussi B.C.

Ο στόχος κάθε προπονητικού προγράμματος είναι να δημιουργήσει "καλύτερους" αθλητές (δηλαδή, ακόμη ποιο ανταγωνιστικούς) ή περισσότερο υγιείς. Γιατί λοιπόν, τόσοι αθλητές βιώνουν λίγο έως καθόλου βελτίωση με τα τόσα ποικίλα και εντυπωσιακά προπονητικά προγράμματα? Μπορεί λοιπόν το ερώτημα να χαρακτηριστεί φιλοσοφικό, αλλά δεν παύει να είναι σε πολλές περιπτώσεις τρομακτικό για την υγεία των αθλητών, όταν ακολουθούν περιοδισμούς οι οποίοι δεν έχουν σχεδιαστεί για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Περισσότερα: ιδιαιτερότητες των προγραμμάτων με αντιστάσεις στην καλαθοσφαίριση

   

Η σύγχρονη αντίληψη για τον ρόλο των διατάσεων στον αθλητισμό

Η σύγχρονη αντίληψη για τον ρόλο των διατάσεων στον αθλητισμό

Xρήστος Κουτσαμπέλας

Καθηγητής φυσικής αγωγής - Φυσικοθεραπευτής

Ένα άρθρο στο περιοδικό<< Θέματα Φυσικοθεραπείας>> της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας-τόμος 5 , τεύχος 7, του Σεπτεμβρίου 2009, για την επίδραση της διάρκειας των διατάσεων στην απόδοση της δρομικής ταχύτητας σε εφήβους ποδοσφαιριστές , μια πρόσφατη ερώτηση ενός αθλητή της καλαθοσφαίρισης εάν έχουν καταργηθεί οι διατάσεις πριν από τον αγώνα, καθώς και οι τοποθετήσεις μερικών συναδέλφων μου φυσικοθεραπευτών σε ένα σεμινάριο βελονισμού , οι οποίοι διαβάζοντας προφανώς κάποιες σύγχρονες μελέτες όπως η παραπάνω, αναφώνησαν με περίσσια πειθώ και σιγουριά πως << οι διατάσεις πριν από τον αγώνα μειώνουν την ταχύτητα 30%!>> ή <<οι διατάσεις μετά από αγώνα απαγορεύονται δια ροπάλου >> αποτέλεσαν την αφορμή για το παρακάτω άρθρο.

Περισσότερα: Η σύγχρονη αντίληψη για τον ρόλο των διατάσεων στον αθλητισμό

   

Το κλειδί της επιτυχίας

Φυσική Κατάσταση - Το κλειδί της επιτυχίας

Φυσική Κατάσταση - Το κλειδί της επιτυχίας

Του Μπίλλυ Φορλάν

Ο Μπίλλυ Φορλάν είναι ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Προπονητών Φυσικής Κατάστασης Καλαθοσφαίρισης, δουλεύει 14 χρόνια για τους Miami Heat στην αρχή σαν προπονητής φυσικής κατάστασης και τώρα σαν βοηθός προπονητή και σαν προπονητής φυσικής κατάστασης. Είναι ακόμα συγγραφέας μαζί με άλλους προπονητές φυσικής κατάστασης του N.B.A. δυο βιβλίων σχετικά με το θέμα του.

Περισσότερα: Το κλειδί της επιτυχίας

   

omilites-seminarion-elllinika

COSTV LOGO

ekka-logo-01

x-large-Ganon Baker banner

SEPK Jobs Banner

gipeda-panelladika

Περιοδικό

Follow sepk_sepk on Twitter
e-genius.gr ...intelligent web software