“Διαφήμιση του γυναικείου μπάσκετ”

| Δελτία Τύπου
alekos_daglas_mikri Μολονότι παλεύει για την παραμονή του στην Α1 Γυναικών, ο Πρωτέας Βούλας, όχι απλά κοίταξε στα μάτια τον απόλυτο κυρίαρχο του γυναικείου μπάσκετ, Αθηναϊκό, αλλά λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο "μπαμ", χάνοντας το Κύπελλο Ελλάδας στις λεπτομέρειες.

alekos_daglas Μολονότι παλεύει για την παραμονή του στην Α1 Γυναικών, ο Πρωτέας Βούλας, όχι απλά κοίταξε στα μάτια τον απόλυτο κυρίαρχο του γυναικείου μπάσκετ, Αθηναϊκό, αλλά λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο "μπαμ", χάνοντας το Κύπελλο Ελλάδας στις λεπτομέρειες.

Ο προπονητής της νεοφώτιστης ομάδας, Αλέκος Δάγλας, που την κατηύθυνε μαεστρικά στον τελικό ενάντια στις "ερυθροκίτρινες", παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, μέσω της οποίας αναφέρθηκε στην υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν οι αθλήτριες του Πρωτέα στον τελικό, στις δυσκολίες που συγκεντρώνει η παραμονή στην Α1, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει διάφορα θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ...

Κόουτς, παρά το γεγονός πως ο Πρωτέας Βούλας ήταν το αουτσάιντερ, κόντραρε στα ίσια τον Αθηναϊκός, χάνοντας το Κύπελλο Ελλάδας στις λεπτομέρειες. Που οφείλεται αυτό;

"Νομίζω ότι τόσο αυτοί που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο, όσο και και αυτοί που το παρακολούθησαν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, διαπίστωσαν πως ήταν ένας συγκλονιστικός τελικός, που αποτελεί διαφήμιση για το γυναικείου μπάσκετ και για τη διακύμανση του σκορ, αλλά και για την ποιότητα του παιχνιδιού.

Ήταν ένας αγώνας πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Αθηναϊκός νίκησε στις λεπτομέρειες. Ίσως ήταν πιο τυχερός, αλλά και πιο έμπειρος στο τέλος. Εμείς ήμασταν ανταγωνιστικοί από την αρχή μέχρι το τέλος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στο τέλος είχαμε δύο ευκαιρίες να πάρουμε παιχνίδι, αλλά δεν βάλαμε κάποια σουτ. Αυτά έχει το μπάσκετ κι εμείς δεν απογοητευόμαστε".

Τι σας έκανε να αποδεχτείτε την πρόταση του Πρωτέα;

"Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είχα να δουλέψω από τον περασμένο Γενάρη, όταν βρισκόμουν στον πάγκο του Παγκρατίου. Όλο αυτό το διάστημα δεν έτυχε να έρθω σε συμφωνία με κάποια ομάδα. Είμαι επαγγελματίας προπονητής και δεν ξεχωρίζω το γυναικείο και το αντρικό μπάσκετ.

Θεωρώ πως ένας προπονητής πρέπει να εργάζεται σε οργανωμένα σωματεία, με οικονομική σταθερότητα και στόχους. Ο Πρωτέας μου καλύπτει απόλυτα τα παραπάνω. Πήρα το ρίσκο να αναλάβω μία ομάδα που παλεύει για την παραμονή, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχα εργαστεί σε ομάδες που πρωταγωνιστούσαν.

Ο προπονητής δεν είναι μόνο για τα εύκολα, αλλά και για τα δύσκολα κι εκεί δείχνει την προπονητική του αξία. Για μένα αποτελεί μία πολύ μεγάλη πρόκληση να σώσω την ομάδα της γειτονιάς μου, γιατί πραγματικά τη χρειάζεται το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Αν στο τέλος καταφέρουμε και σώσουμε την ομάδα, θα είναι εξίσου σημαντικό με το να έπαιρνα έναν τίτλο με άλλη ομάδα".

Ποιες είναι οι πιθανότητες παραμονής για τον Πρωτέα;

"Όπως όλοι γνωρίζουμε, η παραμονή θα κριθεί φέτος μέσα από τη διαδικασία των πλέι άουτ, που αποτελεί μία πολύ καλή πρωτοβουλία, η οποία θα έπρεπε να είχε λάβει "σάρκα και οστά" πολλά χρόνια πριν. Μάλλον θα αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ από τον οποίο έχουμε ηττηθεί δύο φορές στην κανονική περίοδο. Άρα για να μείνουμε στην κατηγορία θα πρέπει να πάρουμε τρεις νίκες, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο. Ωστόσο, όπως παίζει αυτή η ομάδα είμαι αισιόδοξος πως στα πλέι άουτ μπορούμε να κάνουμε αυτό που φαντάζει στους περισσότερους ακατόρθωτο.

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό σωματείο με όλη τη σημασία, το οποίο είναι οργανωμένο σε όλους τους τομείς. Παράλληλα, έχει οικονομική σταθερότητα, πράγμα σπάνιο για τα σημερινά δεδομένα, ενώ είναι σημαντικό πως λειτουργεί εξαιρετικά η παραγωγική διαδικασία, καθώς έχει πολύ οργανωμένες υποδομές. Είναι ένα σωματείο που πολύ σύντομα θα αφήσει το στίγμα του τόσο στο γυναικείο, όσο και στο αντρικό μπάσκετ".

Ποια είναι η επόμενη μέρα της Εθνικής μας ομάδας;

"Αυτή τη στιγμή η Εθνική μας είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Έχει έναν καταπληκτικό Έλληνα προπονητή, τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος είναι "too much" για το γυναικείο μπάσκετ, ενώ υπάρχει και μία εξαιρετική φουρνιά πρωτοκλασάτων Ελληνίδων παικτριών στην περιφέρεια. Όμως θεωρώ ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την πρόοδο του γυναικείου μπάσκετ. Πιστεύω ότι από πίσω δεν υπάρχουν τα κορίτσια που θα αποτελέσουν τις διαδόχους της Μάλτση και της Καλέντζου. Είναι αναγκαίο να σκύψουν οι ειδικοί του χώρου και να δώσουν κίνητρο στις ομάδες, ώστε να βγουν καινούργιες παίκτριες που θα πλαισιώσουν τόσο τα σωματεία, όσο και την Εθνική μας".

Το σχόλιό σας για τις φετινές καινοτομίες του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών (πλέι οφ, πλέι άουτ);

"Οι 12 ομάδες που έχουμε φέτος, δημιουργούν ένα ισορροπημένο πρωτάθλημα, ενώ η καινοτομία που έγινε με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ είναι πάρα πολύ σημαντική. Τα προηγούμενα χρόνια, αν είχε νωρίς ξεχωρίσει ο πρωταθλητής, ουσιαστικά οι περισσότερες ομάδες ήταν αδιάφορες, έφευγαν ξένες κι έτσι γινόταν αλλοίωση του πρωταθλήματος, κάτι που αποφεύγεται τώρα, καθώς οι ομάδες παλεύουν είτε για την είδοσό τους στα πλέι οφ είτε για την αποφυγή των πλέι άουτ.

Πως κρίνεται την κατάσταση που επικρατεί στο γυναικείο μπάσκετ;

"Η κατάσταση στο γυναικείο μπάσκετ είναι περίπου η ίδια με αυτή που υπάρχει στο αντρικό. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα, καθώς σχεδόν όλες οι ομάδες... ψυχορραγούν και νομίζω πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα γυρίσουμε στο τελείως ερασιτεχνικό. Πέραν του Αθηναϊκού και του Πρωτέα, απ' ό,τι ακούω οι υπόλοιπες ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αν δεν σκύψουμε πάνω από αυτά και δεν βρούμε λύση, τότε σύντομα θα γυρίσουμε στο ερασιτεχνικό, με ό,τι συνέπειες υπάρχουν".

Πέραν της οικονομικής κρίσης, τι άλλο φταίει για τα προβλήματα που υπάρχουν στον αθλητισμό;

Είναι σίγουρο ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αθλητισμό, καθώς αποτελεί μία κοινωνική δραστηριότητα. Υπήρχαν πολύ σοβαρά προβλήματα στο μπάσκετ την τελευταία δεκαετία, τα οποία βρίσκονται τελευταία σε... ανοδική τάση. Κανένας δεν έκανε κάτι γι' αυτό. Έτσι, ήρθε και η οικονομική κρίση, με συνέπεια αυτά τα προβλήματα να επιδεινωθούν. Η Ομοσπονδία, ο ΣΕΠΚ, η Λίγκα, οι παίκτες και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα για να υπάρξει καινούργιο πλαίσιο, πάνω στο οποίο θα πορευθεί το μπάσκετ".

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον άμεσό μου συνεργάτη κ.Αντώνη Κουρμούλη για τη σημαντική βοήθεια που μου παρέχει όλα αυτά τα χρόνια και πραγματικά χωρίς αυτόν δεν θα είχα πετύχει όλα αυτά που έχω πετύχει, συνεργαζόμενος μαζί του. Είναι ένας εκπληκτικός προπονητής, που του οφείλω πολλά και έχουμε γίνει κάτι παραπάνω από απλοί συνεργάτες, που αυτό είναι και το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον άλλο μου συνεργάτη, Δημήτρη Βαρβούνη, ο οποίος είναι ένας πολύ ταλαντούχος νέος προπονητής, που πολύ σύντομα θα αφήσει το στίγμα του στο χώρο του μπάσκετ. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας που στηρίζει στα δύσκολα αυτά χρόνια την προσπάθεια που κάνουμε για παραμονή στην κατηγορία και είναι συνεπέστατη σε όλες τις υποχρεώσεις της, παρέχοντάς μας τις καλύτερες συνθήκες για να υλοποιήσουμε το στόχο μας.

Τέλος, βγάζω το καπέλο σε αυτά τα κορίτσια γιατί πραγματικά όσα χρόνια είμαι προπονητής τέτοια βελτίωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν έχω ξαναδεί. Κι αυτό αφορά τόσο το ατομικό επίπεδο, όσο κυρίως στο πως παρουσιάζονται ως ομάδα. Είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής τους και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να υλοποιήσουν τους προσωπικούς και τους ομαδικούς στόχος τους".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software