Καπουρνιώτης: "Θέλουμε να ανέβει το επίπεδο του μπάσκετ στον Βόλο"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Ανόρθωση Βόλου έχει κάνει άλματα προόδου από την στιγμή που ιδρύθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια, ούσα πλέον στη Γ' Εθνική. Ο προπονητής της ομάδας της Μαγνησίας, Μιχάλης Καπουρνιώτης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τον απώτερο στόχο που υπάρχει στον σύλλογο, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται απ' όλους όσοι βρίσκονται σε αυτόν. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τους στόχους της Ανόρθωσης Βόλου και μέχρι πού φτάνουν τα όνειρά του συλλόγου: "Από την ίδρυσή της, το 2018, η Ανόρθωση Βόλου φτιάχτηκε με τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού και κάθε χρόνο διεκδικεί την άνοδο. Μετρά άλλωστε ήδη τρεις συνεχόμενες ανόδους, ούσα πλέον στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα το καλοκαίρι απέκτησε μερικούς από τους καλύτερους, κατά την γνώμη μου, Βολιώτες αθλητές, με πολύ ποιότητα, ενώ διαθέτει επίσης αρκετούς ταλαντούχους νεαρούς Βολιώτες αθλητές, που διψούν για διάκριση. Οπότε, από το όραμα των διοικούντων, που μας παρέχουν τα πάντα για να δουλεύουμε σε επαγγελματικές συνθήκες και από την ποιότητα του ρόστερ, θεωρώ πως ο στόχος της Ανόρθωσης είναι η άνοδος σε μεγαλύτερη κατηγορία. Είτε φέτος είτε τις προσεχείς σεζόν. Συγκεκριμένα, ο στόχος αυτής της ομάδας είναι συγκεκριμένος: πιστεύουμε πολύ στη συνένωση δυνάμεων και γίνεται κάλεσμα για συστράτευση, όπως έχει ήδη ξεκινήσει στο τμήμα γυναικών (ένωσαν τις δυνάμεις τους ήδη τρεις ομάδες). Θέλουμε να ανέβει επίπεδο το μπάσκετ του Βόλου και μέσω αυτής της προσπάθειας που γίνεται να βρουν χώρο για να εξελιχθούν νέοι ταλαντούχοι αθλητές από τον Βόλο, αλλά και να χαίρεται ο κόσμος όμορφο μπάσκετ κάθε βδομάδα".

Για το τι θα ήθελε να βελτιώσει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος: "Ξεκινήσαμε άσχημα την χρονιά, με άτυχα αποτελέσματα και μερικούς μικροτραυματισμούς, σταδιακά όμως βρίσκουμε ρυθμό και πλέον βαδίζουμε με πλάνο, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Αυτό που θέλω να βελτιώσουμε είναι η διάρκεια στο παιχνίδι μας, καθώς υπάρχουν μικρά διαστήματα που χάνουμε τη συγκέντρωση και την ενέργειά μας και, ίσως, χρειαζόμαστε περισσότερη βελτίωση στην αμυντική προσήλωση και την επικοινωνία, που σε κάποιους αγώνες δεν ήταν στα επιθυμητά επίπεδα. Τέλος, ακόμη ένας στόχος για τη συνέχεια είναι η συμμετοχή περισσότερων αθλητών από τα τμήματα υποδομής, τα οποία ήδη μετρούν 135 αθλητές και αθλήτριες".

Για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα: "Νομίζω πως τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν θυμάμαι τα τελευταία, τουλάχιστον, δεκαπέντε χρόνια στη Γ' Εθνική. Με τόσες ομάδες να διεκδικούν την άνοδο, αλλά ταυτόχρονα και την παραμονή στην κατηγορία. Να είναι τόσο κοντά τα playoffs και η άνοδος με τα playouts και τον υποβιβασμό. Ειδικά με το σύστημα διεξαγωγής, όπου μεταφέρονται οι νίκες από τη regular season, θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι διασταυρώσεις καθώς οι διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες. Γι αυτό άλλωστε, κάθε βδομάδα βλέπουμε αμφίρροπα παιχνίδια και αποτελέσματα, που δεν είναι πάντα αυτό που λέμε "αναμενόμενα". Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες, υγεία και να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ, που τόσο αγαπάμε. Να συνεχίσουμε να φέρνουμε παιδιά και οικογένειες στο γήπεδο και στο τέλος να δικαιωθούν οι κόποι όλων, καθώς τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια και θυσίες".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software