Καταγγελία στον ΣΕΠΚ για παράνομη πρόσληψη αλλοδαπού προπονητή

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

pinakaki.jpg Σύμφωνα με το νόμο αλλοδαποί προπονητές έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται από ελληνικές ομάδες, μόνο Α1 Εθνικής κατηγορίας. Ως εκ τούτου ο σύνδεσμος δέχθηκε καταγγελία από μέλος του ότι η ΕΑ Πατρών απασχολεί αλλοδαπό προπονητή και για τον λόγω αυτό απέστειλε ανοικτή επιστολή στην διοίκηση της ομάδας προκειμένου να λάβει τα μέτρα της.

Η επιστολή του ΣΕΠΚ: 

pinakaki.jpg Σύμφωνα με το νόμο αλλοδαποί προπονητές έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται από ελληνικές ομάδες, μόνο Α1 Εθνικής κατηγορίας. Ως εκ τούτου ο Σύνδεσμος δέχθηκε καταγγελία από μέλος του ότι η ΕΑ Πατρών απασχολεί αλλοδαπό προπονητή και για τον λόγω αυτό απέστειλε ανοικτή επιστολή στην διοίκηση της ομάδας προκειμένου να λάβει τα μέτρα της.

Η επιστολή του ΣΕΠΚ: 

"Κε Πρόεδρε,

ο Σύνδεσμός μας, μετά από καταγγελία μέλους του έχει την ενημέρωση ότι στο ανδρικό τμήμα Καλαθοσφαίρισης του συλλόγου σας, απασχολείτε αλλοδαπό προπονητή για τις προπονήσεις του τμήματος αυτού.

Όπως πιστεύουμε ότι γνωρίζετε, σύμφωνα με το Ν.2725/99, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Υ.Α. 11671/2005), δεν επιτρέπεται η απασχόληση αλλοδαπού προπονητή στην Γ' εθνική κατηγορία, στις κατηγορίες δε, που επιτρέπεται η απασχόληση αλλοδαπού προπονητή πρέπει να πληρεί τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ανωτέρω διατάξεις.

Επειδή, η απασχόληση αλλοδαπού προπονητή σε σωματείο Γ' Εθνικής κατηγορίας όχι μόνο αποτελεί παράβαση της νομιμότητας, όχι μόνο υποβαθμίζει το ρόλο και την αξία του ΄Έλληνα προπονητή στον ελληνικό χώρο και σε διεθνές επίπεδο, αλλά αποτελεί "κακό προηγούμενο" που μπορεί να ενθαρρύνει παρόμοια περιστατικά με συνεχιζόμενη παράβαση των νόμιμα θεσμοθετημένων διατάξεων.

Επειδή, ο Σύνδεσμός μας θα υπερασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα των μελών του με προσφυγή σε κάθε αρμόδιο φορέα (Γ.Γ.Α., αστυνομικές αρχές, επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ κλπ)

Επειδή, το ανωτέρω θέμα είναι προς διερεύνηση

Παρακαλούμε όπως λάβετε θέση επί του ανωτέρω θέματος με κατά προτίμηση έγγραφη επιστολή σας εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από τη λήψη της παρούσης".

 

 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software