Μελετιάδης: "Τεράστια τιμή η παρουσία μου στο σεμινάριο της Καβάλας

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

meletiadis Ο Ευριπίδης Μελετιάδης είναι ένας εκ των ομιλητών του τοπικού σεμιναρίου της Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί στη μακεδονική πόλη στις 17 και 18 Μαΐου. Όπως εξήγησε μάλιστα μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την παρθενική του παρουσία ως ομιλητής σε ένα τέτοιου είδους σεμινάριο:

"Είναι τεράστια τιμή που θα είμαι ομιλητής σε σεμινάριο του ΣΕΠΚ. Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω για κάποια κομμάτια τακτικής φύσεως και διδασκαλίας στην Καβάλα".

Το πρώτο αντικείμενο ομιλίας του θα είναι το runn' jumpστα 4/4 του γηπέδου, με τον ίδιο να σημειώνει πως "το runn' jumpαφορά σε πίεση σε όλο το γήπεδο, την οποία εφαρμόζω πολλά χρόνια στις ομάδες μου. Είναι μια μορφή πιεστικής άμυνας, την οποία έχω εξελίξει, έχοντας προσθέσει στο πέρασμα των ετών κάποια δικά μου στοιχεία. Θα ήθελα με την εμπειρία που έχω πάνω σε αυτό να δώσω κάποιες ιδέες στους συναδέλφους".

Για να συνεχίσει αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των offballscreens, για την οποία θα μιλήσει το Σάββατο (18/5): "Το μπάσκετ συνεχώς εξελίσσεται, όπως αντίστοιχα κι ο τρόπος δουλειάς για τους προπονητές. Πέρα από τις αντιμετωπίσεις που χρησιμοποιώ στις ομάδες μου, θα αναφερθώ σε κάποιες σκέψεις πάνω σε αυτό το κομμάτι, που μπορούν να βοηθήσουν τις αμυντικές συνεργασίες μεταξύ των παικτών".

Τέλος σημείωσε πως "λόγω των 24'' το άθλημα έχει γίνει πιο γρήγορο. Με το runn' jumpβγάζεις την αντίπαλη ομάδα από την πλήρη εφαρμογή όσων έχει δουλέψει γιατί είναι μια επιθετική άμυνα, που μπορεί να προκαλέσει αποδιοργάνωση. Η ίδια λογική υπάρχει στα offballscreens, γιατί σχεδόν πάντα υπάρχουν τέτοιου είδους κινήσεις πριν καταλήξουμε στο τελικό κομμάτι της επίθεσης από μια ομάδα. Τη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό παίζει η ταχύτητα και το timingπροκειμένου να είναι αποτελεσματικό".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software