Αλμπάνης: "Στόχος η ανάδειξη των αθλητριών από τις ακαδημίες"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

albanis Ο Θησέας Παναγιούδης θα βρεθεί στην Α2 Γυναικών την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να εξελίξει τις νεαρές αθλήτριες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του, αλλά και να βοηθήσει στην άνθιση του αθλήματος στο νησί της Λέσβου. Ο προπονητής της ομάδας, Στρατής Αλμπάνης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, τους στόχους που υπάρχουν, το πλάνο αξιοποίησης των αθλητριών των τμημάτων υποδομής, αλλά και τον σχεδιασμό που εκπονείται εδώ και μία τριετία. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προσπάθεια που γίνεται στον σύλλογο, με αποκορύφωμα την άνοδο στην Α2 Γυναικών: "Ένας απο τους λόγους που πήρα την απόφαση πρίν τρία χρόνια να έρθω στον Θησέα Παναγιούδας ήταν πως επρόκειτο για τη μοναδική ομάδα στο νησί που έδινε σε έναν προπονητή την προοπτική των εθνικών κατηγοριών. Κάπως έτσι, ήταν λοιπόν πρόκληση για μένα αυτή η συνεργασία. Από την πρώτη στιγμή ο στόχος που είχαμε θέση ήταν η άνοδος της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες και η καθιέρωση σε αυτές. Γι αυτόν τον στόχο δουλεύαμε με υπομονή και σωστό σχεδιασμό και χρόνο με τον χρόνο εξελισσόμασταν όλοι μαζί, παίκτες, προπονητής και διοίκηση μέχρι που ήρθε η στιγμή -έστω και υπό αυτές τις συνθήκες ελέω του κορονοϊού- να αγωνιστούμε στην Α2 Γυναικών. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουμε αυτή την αρμονική συνεργασία και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα και όλοι μαζί θα πετύχουμε τους νέους πλέον στόχους που έχουμε θέσει.

Για τον σχεδιασμό εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου: "Ένα απο τα ζητούμενα απο την συμμετοχή μας στην Α2 Γυναικών είναι η ανάδειξη των αθλητριών που προέρχονται απο τις ακαδημίες του συλλόγου, αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία στις αθλήτριες που μας έφεραν στην κατηγορία. Έτσι λοιπόν, όσον αφορά στον σχεδιασμό για την νέα χρονιά έχουμε πάρει την απόφαση ενίσχυσης με αθλήτριες υψηλότερου επιπέδου σε τρεις θέσεις ωστε να πλαισιώσουν το ήδη αξιόλογο υλικό και με την εμπειρία και τις παραστάσεις που έχουν να μας βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας. Το βασικότερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η μετάβαση απο ένα καθεστώς τριών προπονήσεων την εβδομάδα και δέκα αγώνων όλη την χρονιά σε καθημερινές πλέον προπονήσεις και είκοσι αγώνες με δέκα ταξίδια. Κάτι το οποίο οφείλω να παραδεχτώ είναι ότι αυτό με προβληματίζει ως προς το πώς θα αντιδράσουν οι αθλήτριες μας σε αυτά τα νέα δεδομένα. Γενικότερα αυτή η χρονιά αποτελεί για τον σύλλογο ένα crash test για το πού μπορεί να φτάσει".

Για τους στόχους και τα όνειρα που υπάρχουν στον σύλλογο: "Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, η καθιέρωση του Θησέα Παναγιούδας στην Α2 Εθνική κατηγορία και η ανάδειξη νέων αθλητριών. Θα ήθελα την επόμενη τριετία να δω κορίτσια που έχουν έρθει απο τις ακαδημίες του συλλόγου μας και μακάρι και από άλλες ομάδες της Λέσβου να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον Θησέα στην Α2. Θα ήθελα να συγχαρώ τον προπονητή των ακαδημιών μας, κ. Καραμανώλη για την πολύ καλή δουλειά που κάνει και μου δίνεται κι εμένα η δυνατότητα να στελεχώνω την γυναικεία ομάδα με νεάνιδες και κορασίδες. Πρόκειται για κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη τους. Από εκεί και πέρα, ένα απο τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αθλήτριες στην Λέσβο είναι η έλλειψη παραστάσεων και εμπειριών κάτι που δεν τις βοηθάει να αποκτήσουν αθλητική νοοτροπία. Πιστεύω όμως πως πλέον θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το ανατρέψουν αυτό και να μπορέσουν να εξελιχθούν μέσα απο αυτή την διαδικασία. Θέλω να ελπίζω πως η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών θα φέρει και άλλα κορίτσια κοντά στο άθλημα ώστε να μπορέσει να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη".

Για την αγάπη του κόσμου του νησιού για το άθλημα: "Αν και η φυσική έδρα του Θησέα, η Παναγιούδα, είναι ένα μικρό χωριό λίγο έξω απο την πόλη της Μυτιλήνης, μπορώ να πω πως την προσπάθεια μας την έχει αγκαλιάσει αρκετός κόσμος και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι δείχνει ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο υπό αντίξοες συνθήκες -υπάρχει τεράστια έλλειψη υποδομών. Να φανταστείτε υπάρχει ένα μοναδικό κλειστό για ολόκληρο το νησί της Λέσβου το οποίο εξυπηρετεί δεκαπέντε ομάδες. Θα ήθελα λοιπόν με την ευκαιρία που μου δίνεται μέσα απο την σελίδα του ΣΕΠΚ να ευχαριστήσω τους τοπικούς φορείς και όλους τους υποστηρικτές αυτού του εγχειρήματος".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software