Άκρως επιτυχημένο το 1ο Διεθνές Σεμινάριο του ACS

acs_clinic.mikri.jpg Το 1ο Διεθνές Σεμινάριο που διοργάνωσε στις 2-3 Οκτωβρίου το Αμερικάνικο Κολέγιο ACS ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Σημαντική ήταν η προσέλευση του κόσμου που παρακολούθησε τις εξαιρετικές ομιλίες των Μάικ Έιντρας, Τζον Μαργαρίτης, Σέριλ Μπαρνέτ, Κώστα Μίσσα και Δρ. Αναστάσιου Καμπουράκη.
acs_clinic.jpg Το 1ο Διεθνές Σεμινάριο που διοργάνωσε στις 2-3 Οκτωβρίου το Αμερικάνικο Κολέγιο ACS ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Σημαντική ήταν η προσέλευση του κόσμου που παρακολούθησε τις εξαιρετικές ομιλίες των Μάικ Έιντρας, Τζον Μαργαρίτης, Σέριλ Μπαρνέτ, Κώστα Μίσσα και Δρ. Αναστάσιου Καμπουράκη.

Ο Μάικ Έιντρας μίλησε για την "επίθεση Motion: 4 παίκτες μέσα - ένας έξω", αλλά και την "man-to-man άμυνα στο μισό γήπεδο". Η Σέριλ Μπαρνέτ αναφέρθηκε στην "πιεστική άμυνα στα 4/4 του γηπέδου", ενώ ο Τζον Μαργαρίτης ανέλυσε την "επίθεση εναντίον ζώνης match-up". Οι ομιλίες του Κώστα Μίσσα αφορούσαν τις συνεργασίες 2 & 3 παικτών σε σχέση με την κίνηση της μπάλας.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Σεμιναρίου απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ, Παναγιώτης Γιαννάκης. Αφού έδωσε συγχαρητήρια στο ACS για την πρωτοβουλία που πήρε και την άρτια οργάνωση του Σεμιναρίου, καλωσόρισε τους ξένους ομιλητές που μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους στους Έλληνες.

Παράλληλα απέδωσε τα εύσημα στον Κώστα Μίσσα για τις επιτυχίες του με την Εθνική ομάδα Γυναικών κι αυτή των Εφήβων, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά τέτοιες πορείες προτρέπουν περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ακόμη απευθύνθηκε στους νέους προπονητές ζητώντας να δώσουν σημασία στα βασικά του παιχνιδιού, όπως είναι η ισορροπία. "Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ένας παίκτης πως να σταματάει, διότι όπως λένε είσαι τόσο γρήγορος, όσο γρήγορα και σωστά μπορείς να σταματήσεις". Ακόμη μίλησε για την πάσα "που είναι η πιο δύσκολη δεξιότητα", ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας ότι "η δουλειά των προπονητών είναι πολύ σημαντική, γιατί μέσα από αυτή πάνε τα παιδιά στις Εθνικές ομάδες κι από εκεί και πέρα αξιοποιούνται κατάλληλα". 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software