Παπαχατζής: "Τα σεμινάρια βοηθούν τόσο τους ομιλητές όσο και τους συμμετέχοντες"

Ο Θανάσης Παπαχατζής είναι εκ των ομιλητών στο "Πύργος 2022" που ξεκινά την Παρασκευή 11 Μαρτίου, το πρώτο τοπικό σεμινάριο της φετινής χρονιάς. Ο πολύπειρος τεχνικός, που θα αναλύσει τη διδασκαλία και μεθοδολογία του σουτ μέσα κι από εφαρμοσμένες ασκήσεις, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την παρουσία του στο "Πύργος 2022". 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Κάθε σεμινάριο που γίνεται την επαρχία, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο διότι δεν είναι πάντα εύκολη η πρόσβαση σε συναδέλφους προπονητές για να ανταλλαγή απόψεων και βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα της δουλειάς. Υπάρχουν λοιπόν κάποια θέματα, στα οποία τα σεμινάρια έρχονται για να βοηθήσουν.

Η παρουσία προπονητών με εμπειρία από υψηλό επίπεδο και το εξωτερικό, όπως είναι επίσης ο κ. Γιώργος Μπιτζάνης και ο κ. Θωμάς Νίκου, βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι μια ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται και βρεθούν στο "Πύργο 2022". Όλο αυτό βοηθάει κι εμάς, γιατί η προετοιμασία και η επικοινωνία με τους συναδέλφους μάς κάνει καλύτερους. Είναι μια αμφίδρομη σχέση. Μας θέτουν ερωτήματα, τα οποία επεξεργαζόμαστε και βοηθούν στο να βγει κάτι φρέσκο. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια (τοπικά) σεμινάρια.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα των ομιλιών μου, θεωρώ ότι το σουτ είναι το πλέον σημαντικό στην παραγωγή παικτών. Πιστεύω ακράδαντα πως όλοι οι προπονητές που ασχολούνται με μικρές ηλικίες πρέπει να δίνουν μεγάλη έμφαση στη μηχανική και το σουτ. Είναι κάτι που βλέπουμε να υπάρχει πρόβλημα, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο. Αν δεν έχουμε βελτίωση σε αυτό το κομμάτι, θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στις διακρίσεις.

Πρέπει να βγάλουμε παίκτες, που πρώτα απ όλα θα σουτάρουν καλά. Αυτό καμιά φορά μπορεί να μη φέρνει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα πχ σε αγώνες των μίνι ή των παμπαίδων, αλλά μακροπρόθεσμα φαίνεται η διαφορά. Είναι ο μόνος τρόπος για να βγάλουμε παίκτες υψηλού επιπέδου.

Το δεύτερο κομμάτι της ομιλίας έχει να κάνει με το πώς οι εφαρμοσμένες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν τους παίκτες να εξελίσσονται, να ακολουθούν ασκησιολόγιο που εφαρμόζεται στο παιχνίδι".

O Πρόεδρος Παναγιώτης Γιαννάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (IΣΝ) για τη συνεχιζόμενη ενίσχυση και στήριξη του επιμορφωτικού έργου του ΣΕΠΚ. Το ΙΣΝ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, ενισχύοντας οικονομικά το έργο της επιμόρφωσής τους μέσω των τοπικών σεμιναρίων αλλά και του προγράμματος υποτροφιών που θα πραγματοποιηθούν το 2022. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software