Νίκου: "Χρήσιμη η αλληλεπίδραση μεταξύ των προπονητών"

Ο Θωμάς Νίκου είναι ο προπονητής που θα ανοίξει τον χορό των ομιλιών στο "Πύργος 2022" την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για όσα θα διδάξει το προσεχές διήμερο στο πρώτο τοπικό σεμινάριο της χρονιάς, εξηγώντας παράλληλα γιατί είναι μείζονος σημασίας να διοργανώνονται αυτά. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Είναι πολύ καλό αυτό που κάνει ο ΣΕΠΚ, αφού -μετά από καιρό λόγω του κορονοϊού- ξαναβρισκόμαστε σε τοπικά σεμινάρια. Είναι χρήσιμη αυτή η αλληλεπίδραση κι εγώ έχω εμπλουτίσει τις γνώσεις μου πάνω στο άθλημα. Τα τοπικά σεμινάρια πρέπει να γίνονται, γιατί πρέπει να έχουμε κατά νου πως δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να μαζευόμαστε για δύο - τρεις μέρες στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όσον αφορά στην ομιλία μου, χαίρομαι, είμαι ευγνώμων κι ευχαριστώ τον ΣΕΠΚ που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα, να μοιραστώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες με άλλους συναδέλφους.

Τα κομμάτια στα οποία θα αναφερθώ είναι οι επιθετικές συνεργασίες 2, 3 και 4 παικτών, κάτι που είναι αρκετά ευρύ, αλλά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Θα το χωρίσουμε σε μέρη και θα αναλύσουμε μια μεθοδολογία μέσα από το ασκησιολόγιο. Σε ό,τι αφορά στη μεθοδολογία της ομαδικής άμυνας, θα προσπαθήσουμε μέσα από κάποιες ασκήσεις που έχουν πολλαπλό ρόλο κι αφού εξηγήσουμε τι χρειάζεται για να έχεις μια καλή ομαδική άμυνα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανάλυση κυρίως στο κομμάτι των επιστροφών και στο κομμάτι της ατομικής άμυνας".

O Πρόεδρος Παναγιώτης Γιαννάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (IΣΝ) για τη συνεχιζόμενη ενίσχυση και στήριξη του επιμορφωτικού έργου του ΣΕΠΚ. Το ΙΣΝ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, ενισχύοντας οικονομικά το έργο της επιμόρφωσής τους μέσω των τοπικών σεμιναρίων αλλά και του προγράμματος υποτροφιών που θα πραγματοποιηθούν το 2022. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software