Στην τελική ευθεία για το Σεμινάριο του ACS

9-acs.jpgΌλα είναι έτοιμα για το 9ο Διεθνές Σεμινάριο που διοργανώνει το Αμερικάνικο κολέγιο ACS, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, στις 12 και 13 Μαΐου στις στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου (Αγίας Παρασκευής 129 & Καζαντζάκη) στο Χαλάνδρι.

Καταξιωμένοι προπονητές από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα θα μοιραστούν και φέτος γνώσεις και ιδέες με τους παρευρισκόμενους, δείχνοντας τον δρόμο για τη νέα εποχή του μπάσκετ. Αναλυτικότερα στο Σεμινάριο θα μιλήσουν οι Brenda Frese (University of Maryland - NCAA), Ron Sanchez (University of North Carolina @ Charlotte - NCAA), David Arsenault (Grinnell College - NCAA) και ο Λεωνίδας Χρηστακίδης, ο οποίος είναι Strength & Conditioning Coach.

Λίγες ώρες πριν μπουν στο αεροπλάνο για το υπερατλαντικό ταξίδι οι τρεις προπονητές από την Αμερική μίλησαν στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για όλα όσα θα παρακολουθήσουν οι τεχνικοί που δώσουν το παρών στο 9ο Διεθνές Σεμινάριο του ACS.

brenda frese2Brenda Frese: «Είμαι χαρούμενη που προπόνησα την Χριστινάκη»

Για το θέμα που θα αναλύσει στο Σεμινάριο του ACS
«Τα θέματα που θα με απασχολήσουν είναι το "offensive shooting drills & quick hitters", ενώ στο αμυντικό κομμάτι θα αναφερθώ στο "on ball screen defenses and drills"».

Για τα όσα μπορεί να περιμένει το ελληνικό κοινό να ακούσει
«Το κοινό που θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του ACS θα μάθει όλους τους τρόπους να αμυνθείς σε σκριν στην μπάλα κι ένα... τόνο από γρήγορα παιχνίδια και ωραίες ιδέες για ασκησιολόγιο».

brenda freseΓια το ελληνικό μπάσκετ και αν γνωρίζει κάτι γι αυτό
«Αγαπώ το ελληνικό μπάσκετ. Έχει ένα συναρπαστικό στυλ που δίνει μεγάλη ελευθερία. Είμαστε τυχεροί που έχουμε εδώ μία δική σας παίκτρια, την Ελεάννα Χριστινάκη, η οποία είναι Ελληνίδα και έχει βοηθήσει το πρόγραμμα μας με πάρα πολλούς τρόπους. Είμαι χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να την προπονήσω».

Για τη σημασία των Σεμιναρίων στη δουλειά του προπονητή
«Τα Σεμινάρια είναι εξαιρετικά σημαντικά για κάθε προπονητή που θέλει να κερδίσει γνώσεις. Δεν μπορείς ποτέ να σταματήσεις να μαθαίνεις. Προσωπικά ξέρω ότι συνεχίζω να μαθαίνω καθημερινά. Δεν θέλω ποτέ να επαναπαύομαι γι αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερη προπονήτρια για τους παίκτες μου αλλά και για το ίδιο το παιχνίδι».

David Arseneault: «Ένα εναλλακτικό στυλ που μεγιστοποιεί τη συμμετοχή, αυξάνει την στήριξη και ανεβάζει το ηθικό»

David Arsenault2Για το θέμα που θα αναλύσει στο Σεμινάριο του ACS
«Θα προσπαθήσω να αναλύσω το καινοτόμο σύστημα που έχουμε στο Grinnell College, το οποίο αντικαθιστά κάθε λεπτό μία ομάδα παικτών και μεγιστοποιεί την χρήση της γραμμής των 3 πόντων. Η ομάδα μας σε όλο το NCAA ηγείται στις κατηγορίες του σκορ και των τριών πόντων στα 20 από τα τελευταία 25 χρόνια. Ακόμα κι όταν δεν ήμασταν στο #1 σε αυτή την κατηγορία, τερματίζαμε στην #2 θέση».

Για τα όσα μπορεί να περιμένει το ελληνικό κοινό να ακούσει
«Οι προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν έναν εναλλακτικό τρόπο για να παίξουν το παιχνίδι, ένα στυλ που μεγιστοποιεί τη συμμετοχή, αυξάνει την στήριξη του κόσμου με το θέαμα που παράγει και ανεβάζει το ηθικό των παικτών».

David ArsenaultΓια το ελληνικό μπάσκετ και αν γνωρίζει κάτι γι αυτό
«Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω και πολλά για το ελληνικό μπάσκετ. Γνωρίζω ότι η επαγγελματική λίγκα, η Α1, είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα εκτός των ΗΠΑ. Είχα δύο παίκτες από την Ελλάδα που συμμετείχαν στα προγράμματα μας κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στο Grinnell».

Για τη σημασία των Σεμιναρίων στη δουλειά του προπονητή
«Προσωπικά δεν έχω πάει σε πολλά Σεμινάρια προπονητικής γιατί αυτό που απολαμβάνω περισσότερο στην προπονητική είναι να ανακαλύπτω μόνος μου πράγματα. Βέβαια, συνειδητοποιώ ότι ο τρόπος μου για να κάνω κάποια πράγματα χρειάζεται αρκετά περισσότερο χρόνο σε σύγκριση με άλλων συναδέρφων που είναι πρόθυμοι να μπουν μέσα στο άθλημα και να μάθουν με κάθε τρόπο. Τα Σεμινάρια είναι ένας υπέροχος τρόπος να ανταλλάζεις ιδέες και να συντομεύεις τη διαδικασία της μάθησης κατά την εφαρμογή νέων στρατηγικών».

Ron Sanchez: «Ως μαθητές του παιχνιδιού πρέπει να μεγαλώνουμε μαζί του»

ron sanchez2Για το θέμα που θα αναλύσει στο Σεμινάριο του ACS
«Θα επικεντρωθώ στην άμυνα στο μισό γήπεδο. Το πρόγραμμα μας είναι γνωστό για την pack defense, οπότε θα προσπαθήσω να μοιραστώ ιδέες πάνω σε αυτή την μορφή άμυνας».

Για τα όσα μπορεί να περιμένει το ελληνικό κοινό να ακούσει
«Οι προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το πόσο σημαντική και πολύτιμη είναι η άμυνα στην επιτυχία ενός οποιουδήποτε προγράμματος».

ron sanchezΓια το ελληνικό μπάσκετ και αν γνωρίζει κάτι γι αυτό
«Συγκεκριμένα για το ελληνικό μπάσκετ όχι πολλά, όμως έχω προϋπηρεσία με την FIBA, καθώς στο παρελθόν ήμουν στο προπονητικό τιμ της Εθνικής ομάδας της Δομινικανής Δημοκρατίας. Γνωρίζω, φυσικά, ότι υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικοί Έλληνες παίκτες, όμως δεν ξέρω τόσα πολλά για το πρωτάθλημα».

Για τη σημασία των Σεμιναρίων στη δουλειά του προπονητή
«Τα Σεμινάρια είναι σημαντικά για την υγεία του αθλήματος. Είναι ευθύνη μας ως προπονητές να μοιράζουμε τη γνώση για να μπορούμε κι εμείς να μαθαίνουμε από τη γνώση των άλλων. Το άθλημα συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει κι εμείς ως μαθητές του παιχνιδιού πρέπει να μεγαλώνουμε μαζί του».


e-genius.gr ...intelligent web software