"Τα πρότυπα δείχνουν το δρόμο προς το όνειρο"

| Δελτία Τύπου

thomopoulos Ο Ηλυσιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα Νέων της ΕΣΚΑ και ο προπονητής του, Θανάσης Θωμόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια της ομάδας των Ιλισίων, την διαδικασία ανάδειξης νέων παικτών και τον σημαντικό ρόλο του Αντώνη Φώτση.

thomopoulos Ο Ηλυσιακός κατέκτησε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Νέων της ΕΣΚΑ, αποτυπώνοντας στο παρκέ τη δουλειά που γίνεται με έμφαση τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη νέων αθλητών. Ο Θανάσης Θωμόπουλος δεν είναι μόνο ο προπονητής της ανδρικής ομάδας και αυτός που καθοδηγεί εκείνη των νέων, αλλά κι ένας από τους ανθρώπους που φροντίζουν να διασφαλίζουν την έντονη παρουσία του Ηλυσιακού στα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών.

Ο νεαρός προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του τίτλου στο Πρωτάθλημα Νέων της ΕΣΚΑ και το όραμα που υπάρχει στον σύλλογο.

"Είναι σημαντικό ότι μιλάμε για επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών των παιδιών, τα οποία σε μεγάλο βαθμό επανδρώνουν επίσης την ανδρική ομάδα. Κάποια στιγμή στην πορεία του τουρνουά, παίξαμε με τον εγωισμό τους, θέλοντας να βγάλουν στο παρκέ όλη τη θέληση και την ποιότητά τους. Κι όντως αυτό απέδωσε, αφού ξεπεράσαμε κάποιες ήττες που κάναμε στην αρχή και πήγαμε αήττητοι μέχρι το φινάλε. Τα παιδιά ήταν πολύ ικανά στο κομμάτι του κινήτρου που είχαν από ένα σημείο και μετά, απέδωσαν τα μέγιστα και για αυτό αναφέρω ότι η επιτυχία είναι καθαρά δική τους", σημείωσε αρχικά ο Θανάσης Θωμόπουλος πριν συνεχίσει λέγοντας

"Από εκεί και πέρα, μιλάμε για μια φουρνιά (1999) που κατά βάση έχει φέρει σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες στον σύλλογο εδώ και αρκετά χρόνια. Είτε ως Παμπαίδες, είτε ως Παίδες και Έφηβοι είτε ως Νέοι. Η βάση αυτής της ομάδας λοιπόν αποτελείται κατά βάση από 99άρηδες συν μερικούς 98άρηδες και παιδιά του 2000".

Πέρα από τις κατευθυντήριες γραμμές εντός παρκέ που δίνονται από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, υπάρχει κι η εκτός γηπέδου γαλούχηση των νεαρών αθλητών. Με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Φώτση, ο οποίος επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια πριν από ενάμιση χρόνο, για να κλείσει την καριέρα του.

Τι αποφέρει η παρουσία του Αντώνη Φώτση στην ανδρική ομάδα του Ηλυσιακού;

"Η παρουσία του, σε ενεργό αθλητικό ρόλο, κάνει μεγάλο καλό σε όλους τους παίκτες. Το να έχεις τη δυνατότητα σε μικρή ηλικία να βρίσκεσαι στα ίδια αποδυτήρια και το ίδιο παρκέ με τον Αντώνη Φώτση είναι κάτι μοναδικό. Όλα τα παιδιά έχουν φροντίσει να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά, να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο και να κυνηγήσουν τη μέγιστη δυνατή βελτίωση.

Αντιλαμβάνονται όλοι σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν. Όλα τα παιδιά έχουν τα όνειρά τους και μέσω προτύπων όπως ο Αντώνης, είναι πιο απλό να βρουν τον δρόμο για να τα καταφέρουν".

Και συνέχισε: "Τρία χρόνια τώρα άλλωστε ο Ηλυσιακός δομείται στην ανδρική ομάδα με ξεκάθαρο στόχο να παίξουν νεαροί παίκτες, που κατά βάση προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Αυτό αποδίδει και μόνο χαρούμενοι μπορούμε να είμαστε.

Το πρωτάθλημα των νέων είναι μια καλή κίνηση από την πλευρά της Ένωσης. Μακάρι κι οι πιο μεγάλες ομάδες να συμμετέχουν ενεργά και να βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας. Παλαιότερα συμμετείχαν πιο συχνά και αυτό έφερνε μεγάλα αγωνιστικά κέρδη για όλα τα παιδιά".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software