Ζούρος: "Ο τρόπος οργάνωσης της προπόνησης"

| Δελτία Τύπου

zouros2 Ο Ηλίας Ζούρος ήταν ο ομιλητής στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο ΣΕΠΚ για την Τρίτη του Πάσχα 21 Απριλίου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας ανέλυσε το θέμα "οργάνωση προπόνησης", σε μία ομιλία που προβλήθηκε μέσω Facebook LIVE από τη σελίδα του Συνδέσμου. 

Στην εισαγωγή του, ο πολύπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στη σημασία της επιλογής και της εκπαίδευσης των συνεργατών, εξηγώντας πως στο δικό του μυαλό πρέπει να είναι εν δυνάμει πρώτοι προπονητές με ευθύνες και χώρο προκειμένου να δράσουν. Όπως αντίστοιχα, αναφέρθηκε στη διαρκώς αυξανόμενη σημασία της συνεργασίας με τον γυμναστή, ο οποίος αποτελεί πλέον προέκταση του τεχνικού επιτελείου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού.

Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε τρία βασικά είδη προπόνησης: την προαγωνιστική περίοδο, την αγωνιστική και τη μεταβατική. Ενώ εμβάθυνε ακόμη περισσότερο στο κομμάτι που αφορά στην προπόνηση, μιλώντας για τη recovery practice (μετά από αγώνα), τη βασική προπόνηση κι αυτήν της παραμονής του αγώνα.

zouros1

Αναφέρθηκε με πολλές λεπτομέρειες στο τι κάνει σε καθημερινή βάση και έδωσε ιδέες για είδη ασκήσεων, για τη φιλοσοφία και τους στόχους, καθώς και προτεινόμενο ασκησιολόγιο με βάση τις δικές του συνήθειες στις ομάδες που εργάζεται κάθε φορά. Δεν παρέλειψε επίσης να σταθεί στους χρόνους, τους στόχους, αλλά και τους τρόπους εισαγωγής σε θέματα τακτικής που αφορούν την κάθε άσκηση. Εκεί, τόνισε πως μείζονος σημασίας είναι η υψηλή ένταση στην εκτέλεση και η σωστή τεχνική.

Τέλος, μίλησε για το video και την προετοιμασία για τον αντίπαλο, ενώ σε κάθε ευκαιρία σχολίασε την ανάγκη της ατομικής βελτίωσης των παικτών.

Η ομιλία του κράτησε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά και ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις που του έγιναν από συναδέλφους μέσω της σελίδας του ΣΕΠΚ στο Facebook.

* Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του Συνδέσμου είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη του Πάσχα, 23 Απριλίου, στις 16:00 με ομιλητή τον Θεόδωρο Ροδόπουλο, ο οποίος θα αναφερθεί στα "μικρά πράγματα που κάνουν το μπάσκετ μεγάλο".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software