Η Πατ Σάμιτ και το ανδρικό μπάσκετ

summitt.jpgΣτον κολεγιακό αθλητισμό των ΗΠΑ οι προπονητές όχι απλά είναι σταρ, αλλά πολλές φορές γίνονται και θέματα έρευνας στην κοινή γνώμη. Η Πατ Σάμιτ είναι ένας ζωντανός θρύλος του γυναικείου κολεγιακού μπάσκετ και ήδη ο κόσμος εκφράζει την επιθυμία να την δει σε πάγκο ανδρικής ομάδας. Η δικτυακή εφημερίδα "Express Times" παρουσίασε σε ένα άρθρο του Scott Toole, όλους τους λόγους που η κορυφαία γυναίκα προπονήτρια αξίζει να βρεθεί σε πάγκο αντρικής ομάδας!

Το άρθρο:

«Τζον Γούντεν, Μπόμπι Νάιτ, Ντιν Σμιθ, Άντολφ Ραπ, Μάικ Σιζέφσκι και Πατ Σάμιτ!

Αυτό είναι σωστό, η Πατ Σάμιτ η προπονήτρια της γυναικείας κολεγιακής ομάδας του Τενεσί, ένας θρύλος κυριολεκτικά και αξίζει το όνομά της να βρίσκεται πλάι σε εκείνων που αποτελούν την κλασική αγιοσύνη του ανδρικού κολεγιακού μπάσκετ.

Γιατί; Γιατί θα ήταν εξίσου καλή, αν είχε αναλάβει να προπονεί άντρες, όπως ήταν και αυτοί που προαναφέραμε. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε με 1.000 νίκες στο δυναμικό της, εναντίον των μεγαλύτερων ταλέντων που έχει να επιδείξει το γυναικείο κολεγιακό μπάσκετ. Το 40% από αυτές τις νίκες είναι κόντρα σε αξιολογημένες ομάδες.

Φανταστείτε το νούμερο! Πρέπει να προπονείς για 33 χρόνια, να κερδίζεις 30 παιχνίδια στη σεζόν και να παραμένεις και πάλι δέκα νίκες πίσω από τη κόουτς Σάμιτ.

Ανήκει πλάι στους κορυφαίους, όχι μόνο για τα οκτώ πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει, ή που έγινε προπονήτρια της χρονιάς επτά φορές (πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι ο Γούντεν με 10 πρωταθλήματα), όχι γι' μόνο γι' αυτά.

Αλλά γιατί η Σάμιτ μπορεί να τα βάλει με οποιοδήποτε προπονητή, επειδή γνωρίζει πότε η ομάδα της πρέπει να πειθαρχήσει και πότε οι παίκτες χρειάζονται έναν ώμο για να κλάψουν. Γιατί οι ομάδες της ξεπουλούν τα εισιτήρια και όλοι οι στρατολογημένοι που ψάχνουν κολέγιο θέλουν και παρακαλάνε να παίξουν γι' αυτήν.

Γιατί έχει όλα τα συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα την δούμε σε πάγκο αντρικής ομάδας; Όχι. Θα ήθελε να το κάνει; Χωρίς πολλά σχόλια «ναι». Τα γιατί μπορεί να τα απαντήσει μόνο ο «θρύλος»!   

 

    


omilites-seminarion-elllinika

COSTV LOGO

ekka-logo-01

x-large-Ganon Baker banner

SEPK Jobs Banner

gipeda-panelladika

Περιοδικό

Follow sepk_sepk on Twitter
e-genius.gr ...intelligent web software