Ο ΣΕΠΚ διευκρινίζει

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
parke_ball Με αφορμή την επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύτηκε σε αθλητικό διαδικτυακό τόπο κι η οποία εμπεριείχε αρκετές άδικες και αβάσιμες κατηγορίες ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να διευκρινίσει τη θέση του απέναντι στο θέμα των Σχολών Προπονητών. Οι Σχολές Προπονητών (Α, Β και Γ κατηγορίας) ιδρύονται αποκλειστικά και μόνο από τη Γενική Γραμματεία, μετά από πρόταση του ΣΕΠΚ και τη σύμφωνη γνώμη της ΕΟΚ. Ο Σύνδεσμος μας, δηλαδή μπορεί μόνο να προτείνει, όπως έχει κάνει επανειλημμένως τα τελευταία τρία χρόνια, μέσω επιστολών και συναντήσεων.

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Γιαννάκης είχε επισκεφτεί τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, από τις πρώτες ημέρες που αυτός ανέλαβε αυτό το ρόλο, με το θέμα των Σχολών να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Το τελευταίο διάστημα, δε, ο ΣΕΠΚ απέστειλε στη ΓΓΑ μια λίστα 400 ατόμων, που έχουν απευθυνθεί στον Σύνδεσμο για να δηλώσουν συμμετοχή στις Σχολές. Σε αυτά περιλαμβάνονται μέλη μας που θέλουν να «ανέβουν» κατηγορία, αλλά και ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Σχολή Γ' Κατηγορίας και να καταρτιστούν στην προπονητική.

Επιπροσθέτως ο ΣΕΠΚ έχει προτείνει με πολλούς τρόπους και πολλές φορές την ίδρυση Σχολής Δ' Κατηγορίας, στην οποία δίδεται έμφαση στην ατομική τεχνική, στην ψυχολογία και στην παιδαγωγική, μέσω της οποίας θα παράγονται προπονητές που θα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στις Ακαδημίες, στα Παιδικά/Εφηβικά τμήματα, καθώς και στα αντίστοιχα των Κορασίδων/Νεανίδων.

Ο Σύνδεσμος επιμένει στην μόρφωση (μέσω των Σχολών) και την επιμόρφωση (μέσω των δεκάδων σεμιναρίων που διοργανώνει κάθε χρόνο) των Προπονητών, καθώς είναι απαραίτητη η σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση, η ορθή εκμάθηση του αθλήματος η τεχνική κατάρτιση, η εμφύσηση στους αθλητές των αρχών της ευγενικής άμιλλας και αγάπης για το άθλημα, όχι μόνο για την προσέλκυση νέων αθλητών στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, αλλά και για να διατηρήσει η καλαθοσφαίριση το έως σήμερα υψηλό της επίπεδο επιδιώκοντας πάντα μεγαλύτερες επιτυχίες με υψηλότερους στόχους".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software