Μόνο Έλληνες στους πάγκους

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

pedoulakis_bartzokas Μετά την ανακοίνωση του Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό, ήρθε κι αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό, που σηματοδοτεί την ύπαρξη μόνο Ελλήνων προπονητών στους πάγκους του ελληνικού πρωταθλήματος. Γεγονός που γεμίζει ικανοποίηση τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Την περασμένη βδομάδα ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος θα είναι ο διάδοχος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της ομάδας. Ο έμπειρος προπονητής, που έχει διατελέσει λαμπρή διαδρομή στο Περιστέρι, στον Μακεδονικό, στον Πανελλήνιο και στο Ρέθυμνο, τόνισε: "Ξέρω ότι έρχομαι στην πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού κι αυτό συνέβη διότι υπήρξαν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, οι οποίοι με πάθος και γαλαντομία στήριξαν αυτή την ομάδα πάνω από 25 χρόνια.  Το έχω βιώσει, το έχω προλάβει ως αθλητής του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη υπήρχε και η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς του καλύτερου και πιο επιτυχημένου προπονητή της Ευρώπης. Τώρα υπό διαφορετικές συνθήκες, τις οποίες όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, με το μπάσκετ που είναι μέρος της κοινωνίας να μην αποτελεί εξαίρεση, καλούμαστε μέσα από τεχνογνωσία και σκληρή δουλειά να παραμείνουμε και θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Εγγύηση γι’  αυτό και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος είναι η συνέχεια της οικογένειας με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πίστωση χρόνου, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά επειδή θα είναι όλα καινούρια, ζητάμε να μας κρίνουν όλοι και αυστηρά στο τέλος της χρονιάς. Το μόνο που δεν αλλάζει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ο κόσμος του, χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ μ’ αυτόν μπορούμε ένα κάνουμε πολλά. Γι’ αυτό και ζητάμε τη στήριξή του".

Ο Ολυμπιακός, την Κυριακή που μας πέρασε, ανακοίνωσε τη διετή συνεργασία του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον πρώην προπονητή του Πανιωνίου, του Αμαρουσίου και της Ολύμπια Λάρισας. Στις πρώτες του δηλώσεις μάλιστα τόνισε: "Είναι τιμή να εκπροσωπείς ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και νιώθω περήφανος γι’ αυτό. Πρόκειται άλλωστε για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Το να την καθοδηγείς αγωνιστικά δεν αποτελεί μόνο τιμή αλλά και ευθύνη. Απαιτείται εργατικότητα, μεθοδικότητα και κυρίως αφοσίωση στο σύλλογο και σ’ όλα όσα αυτός πρεσβεύει. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Αγγελόπουλους που με επέλεξαν να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει κι άλλα σπουδαία πράγματα".

Είναι η πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια που οι δύο "αιώνιοι" θα έχουν Έλληνες προπονητές στον πάγκο τους. Τότε, το μακρινό 1996, ήταν οι Ιωαννίδης και Κιουμουρτζόγλου οι δύο Head coach. Συνολικά μέχρι στιγμής όλες οι ομάδες της Α1 έχουν εμπιστευτεί Έλληνα προπονητή στην τεχνική τους ηγεσία, κάτι που ισχύει για πρώτη φορά.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software