Ο Κόντος για τους Έλληνες προπονητές

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

kontos Ο Απόστολος Κόντος με αρθρογραφία του στο www.basketnews.gr αναφέρεται στην τεράστια συμβολή του Έλληνα προπονητή στις χρυσές σελίδες του Ελληνικού μπάσκετ και αφιερώνει το άρθρο του σε όλους αυτούς τους τεχνικούς που "έφυγαν" από τη ζωή.

kontos Ο Απόστολος Κόντος με αρθρογραφία του στο www.basketnews.gr αναφέρεται στην τεράστια συμβολή του Έλληνα προπονητή στις χρυσές σελίδες του Ελληνικού μπάσκετ και αφιερώνει το άρθρο του σε όλους αυτούς τους τεχνικούς που "έφυγαν" από τη ζωή.

"Η μεγάλη πορεία και οι χρυσές σελίδες του Ελληνικού μπάσκετ έχουν γραφτεί εδώ και δεκαετίες από Έλληνες προπονητές. Μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για τα επιτεύγματα της Εθνικής μας ομάδας αλλά και των συλλόγων μας, που έγιναν με την καθοδήγηση και την προσφορά του Έλληνα προπονητή.

Πάντα διαβασμένος, παθιασμένος, εργατικός και απόλυτα γνώστης των μυστικών του αθλήματος. Μπορούμε ν' απαριθμήσουμε δεκάδες Έλληνες προπονητές που με το αστείρευτο ταλέντο τους προσέφεραν και προσφέρουν στην Ελληνική Καλαθόσφαιρα, γνώρισαν μεγάλες επιτυχίες και ανέδειξαν σπουδαίους καλαθοσφαιριστές. Ο πυρήνας του μπάσκετ με τους πολύ σπουδαίους προπονητές ήταν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια είχαμε πολύ σημαντικούς προπονητές από όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας .
Είναι αδύνατον να ονοματίσω και να απαριθμήσω δημιουργήματα καθαρά των Ελλήνων προπονητών, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, συλλόγων και καλαθοσφαιριστών !
Λειτούργησαν οι μεγάλοι αυτοί προπονητές και ως σχολή προπονητών στα δύσκολα χρόνια της Ελληνικής Καλαθόσφαιρας, δημιουργώντας νέους σημαντικούς προπονητές και παίκτες.

Ένα έργο που επιτελεί τώρα με συνέπεια και τεχνογνωσία ο ΣΕΠΚ. Η συμβολή του Συνδέσμου στην επιμόρφωση νέων προπονητών είναι τεράστια τα τελευταία χρόνια και η αναγνώριση της δουλειάς και κατ' επέκταση η καθιέρωσή τους στο χώρο, δεν περνούν απαρατήρητα.

Η πίστη, η αγάπη, η γνώση και η αφοσίωση του Έλληνα προπονητή είναι υποδειγματική. Η πρόοδος της Ελληνικής Καλαθόσφαιρα έχει καταγραφεί στα χέρια και το μυαλό του Έλληνα προπονητή. Ο καιρός της αμφισβήτησης ανήκει στο παρελθόν και η καταξίωση του είναι αναμφισβήτητη.

Υ.Γ. Αυτό το άρθρο το αφιερώνω στους Έλληνες προπονητές που έχουνε φύγει από την ζωή αλλά άφησαν τεράστια παρακαταθήκη στην Ελληνική Καλαθόσφαιρα. Δεν ξεχνώ ποτέ τον «Πατριάρχη» Φαίδωνα Ματθαίου με την τεράστια προσφορά του, τον προπονητή μου επί χρόνια - με μεγάλες επιτυχίες - Κώστα Μουρούζη και τον εργάτη του μπάσκετ – στα πρώτα μου βήματα - Θέμη Χολέβα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software