Ξεκίνησε το Διεθνές Σεμινάριο «Αθήνα 2017»

athfragkias1Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε το Διεθνές Σεμινάριο «Αθήνα 2017» στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη. Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε εξαιρετικές ομιλίες και πλούσιο ασκησιολόγιο από τους Βασίλη Φραγκιά, Γκάρι Ουότερς και Σβέτισλαβ Πέσιτς αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την αυριανή ημέρα.

Το παρών στην πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου έδωσαν αρκετοί προπονητές, ενώ είναι σημαντικό για τον Έλληνα τεχνικό ότι στην Κυψέλη βρέθηκαν αρκετά μέλη του ΣΕΠΚ που ζουν εκτός Αττικής και ταξίδεψαν προκειμένου να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο.
athgiannakis2Η ημέρα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος ανέφερε: "Αυτή η μπάλα μας έχει ταξιδέψει σε όλο το κόσμο. Ξεκίνησε από τις γειτονιές της Ελλάδας και πετάξαμε σε πολλά μέρη του κόσμου μεταφέροντας τον Ελληνικό τρόπο σκέψης παντού. Έχουμε τα προσόντα ως Έλληνες προπονητές και το μόνο που χρειάζεται είναι ακόμα περισσότερη υπομονή, επιμονή και συνεργασία μεταξύ μας. Καλή αρχή!Ξεκινάμε με τον φίλο, Βασίλη Φραγκιά που θα μας μεταφέρει τις εμπειρίες του μέσα από τα χρόνια που εργάζεται εκτός Ελλάδας".

athfragkias3Δεκάδες προπονητές βρέθηκαν στο γήπεδο προκειμένου να λάβουν θέση και να παρακολουθήσουν την πρώτη ομιλία στην οποία ο πρώην προπονητής της Εθνικής Κατάρ, Βασίλης Φραγκιάς, με την βοήθεια του συνεργάτη του, Γιώργου Μπιτζάνη, ανέλυσε την "επιθετική συνεργασία 2,3 και 4 παικτών". Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για την ομιλία που ακολούθησε με τον Αμερικανό τεχνικό, Γκάρι Ουότερς να αναφέρεται στην "full court pressure defence".

Η πρώτη επιτυχημένη ημέρα του Σεμιναρίου ολοκληρώθηκε με τον με τον κάτοχο 2 χρυσών μεταλλίων σε Ευρωμπάσκετ (1993, 2001) κι ένα σε Μουντομπάσκετ (2002), Σβέτισλαβ Πέσιτς να μοιράζεται κάποια από τα μυστικά του πάνω στο "transition offense".

athouters4Η αυριανή (1/7) μέρα αναμένεται να είναι εξίσου πλούσια και να κυμανθεί σε υψηλά στάνταρ. Η αρχή θα γίνει με τον προπονητή της Εθνικής γυναικών, Κώστα Κεραμιδά και τους συνεργάτες του Ελένη Καφαντάρη και Άγγελο Τσίκληρα να μιλάνε για την "1-3-1 match up defence", η οποία ήταν το μεγάλο «όπλο» της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν μία εβδομάδα. Στην συνέχεια ο Γκάρι Ουότερς θα αναφερθεί στο "Half court MTM offensive sets", ενώ η αυλαία του Σεμιναρίου θα πέσει με τον Σέρβο coach, Σβέτισλαβ Πέσιτς, να παίρνει τον λόγο για να αναφερθεί στην "άμυνα στο pick n roll".

athpesic-giannakis


omilites-seminarion-elllinika

COSTV LOGO

ekka-logo-01

x-large-Ganon Baker banner

SEPK Jobs Banner

gipeda-panelladika

Περιοδικό

Follow sepk_sepk on Twitter
e-genius.gr ...intelligent web software