"Έφυγε" ο Tex Winter

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

winter1 Μία από τις σπουδαιότερες μπασκετικές φυσιογνωμίες "έφυγε" σήμερα από τη ζωή. Ο Tex Winter που επινόησε και εμπνεύστηκε την τριγωνική επίθεση όταν εργαζόταν στους Chicago Bulls πέθανε σήμερα πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών. Ο "θρυλικός" coach είχε μοιραστεί τις γνώσεις του με το ελληνικό κοινό το 1999 όταν μαζί με τον Alvin Gentry είχαν μιλήσει στο Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

winter3 Μία από τις σπουδαιότερες μπασκετικές φυσιογνωμίες "έφυγε" σήμερα από τη ζωή. Ο Tex Winter που επινόησε και εμπνεύστηκε την τριγωνική επίθεση όταν εργαζόταν στους Chicago Bulls πέθανε σήμερα πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών. Ο "θρυλικός" coach είχε μοιραστεί τις γνώσεις του με το ελληνικό κοινό το 1999 όταν μαζί με τον Alvin Gentry είχαν μιλήσει στο Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

winter2 Ο Winter ξεκίνησε την προπονητική το 1947 και σε ηλικία 30 ετών έγινε πρώτος προπονητής στο Kansas State. Με τις "αγριόγατες" του Κάνσας έφτασε σε δύο φάιναλ φορ του NCAA. Στη συνέχεια πέρασε από Marquette, Washington, Houston Rockets, Northwestern και Long Beach State, ενώ το 1985 προστέθηκε στο προπονητικό επιτελείο των Chicago Bulls. Με τον Phil Jackson συνέθεσαν ένα "αχτύπητο" προπονητικό δίδυμο οδηγώντας τον Michael Jordan και την ομάδα του Σικάγο σε 6 πρωταθλήματα (1991-93 και 1996-98).

Το 1998 αποχώρησε από τους "ταύρους" ακολουθώντας το 1999 τον Phil Jackson στο Los Angeles, εφαρμόζοντας ξανά την τριγωνική επίθεση που οδήγησε τους Lakers στους τίτλους την τριετία 2000-2002, ενώ ήταν σύμβουλος στην ομάδα του 2009.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software