Ιτούδης: "Με χαρά και τιμή αποδέχθηκα την πρόσκληση του Παναγιώτη Γιαννάκη"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

itoudis2 Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Δημήτρης Ιτούδης, θα είναι εκ των ομιλητών του "Αθήνα 2019" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (11/7) και την Παρασκευή (12/7) στο κλειστό των Μελισσίων. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα δώσει το "παρών" μαζί με όλο το επιτελείο του, προκειμένου να μοιραστεί εμπειρίες, εικόνες και γνώσεις με τους προπονητές που θα βρεθούν στο Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ. 

"Όταν με κάλεσε ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης για να βρεθώ στο Σεμινάριο, του είπα ότι είναι μεγάλη τιμή να είμαι ομιλητής. Αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση που μου έγινε. Έχω ξαναβρεθεί στο παρελθόν σε Διεθνές Σεμινάριο του Συνδέσμου κι είναι μεγάλη χαρά που μου θα έχω ξανά την ευκαιρία να μοιραστώ τις σκέψεις μου με τους συναδέλφους", ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου (sepk.gr).

Ο πολύπειρος προπονητής, που έχει κατακτήσει εφτά φορές την EuroLeague στην καριέρα του (δύο ως head coach της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πέντε ως assistant coach στον Παναθηναϊκό) θα μιλήσει την Πέμπτη (11/7) για το offensive transition, ενώ την Παρασκευή (12/7) θα αναφερθεί στη διαχείριση των κρίσεων στη διάρκεια μιας απαιτητικής χρονιάς.

"Την πρώτη μέρα, θα εστιάσω σε καταστάσεις και συνθήκες που είχαμε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο κομμάτι του αιφνιδιασμού, είτε μιλάμε για πρωτεύοντα είτε για δευτερεύοντα. Κι ακολούθως τις επιθέσεις και τη φιλοσοφία τους, που αναπτύξαμε με βάση το offensive transition. Θα δείξω τι κάναμε, πώς λειτουργήσαμε και τα plays που χρησιμοποιήσαμε για να αναπτύξουμε αυτού του είδους το παιχνίδι", επεσήμανε και πρόσθεσε αναφορικά με την ομιλία της δεύτερης ημέρας:

"Τη δεύτερη μέρα θα σταθώ σε κάτι που έχω παρατηρήσει πως δεν έχει συζητηθεί σε άλλα σεμινάρια στην Ευρώπη. Είναι ένα κομμάτι, το οποίο κατά βάση απασχολεί τις εταιρείες και τους οργανισμούς, αλλά ακουμπά επίσης στον αθλητισμό. Είναι κάτι αληθινό, μέρος της καθημερινότητας σε όλες τις ομάδες. Η διαχείριση κρίσεων και δύσκολων στιγμών δεν έχει να κάνει άλλωστε μόνο με το υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague, αλλά συνολικά με όλες τις ομάδες, ανεξαρτήτως κατηγορίας και ηλικίας.

Θα αναφερθώ σε εμπειρίες και βιώματα από αυτά τα σχεδόν τριάντα χρόνια που εργάζομαι ως προπονητής, είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος, σε διαφορετικές κατηγορίες. Από την τριβή με τα παιδικά και τα εφηβικά, μέχρι την Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι σημαντικό να επισημανθούν και να συζητηθούν κομμάτια, όπως το πώς διαχειριζόμαστε προσωπικότητες, καταστάσεις και κρίσεις μέσα σε μια σεζόν".

Για να συνεχίσει, εξηγώντας πως "αυτό αφορά σε όλα τα κομμάτια της δουλειάς ενός προπονητή. Θα ήθελα να κάνω περισσότερο μια συζήτηση, έναν διάλογο με τους συναδέλφους, να θέσω κι εγώ ο ίδιος ερωτήματα για να μπορέσουμε να αναλύσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος ζητημάτων που προκύπτουν σε μια χρονιά σε μια ομάδα".

Ο Δημήτρης Ιτούδης κατέληξε, επισημαίνοντας πως "όλο αυτό θα γίνει για έναν επίσης σημαντικό λόγο: να καταστεί σαφές πως το coaching δεν έχει να κάνει μόνο με "Xs and Os" στη διάρκεια της προπόνησης, αλλά με πολλά περισσότερα. Από την προετοιμασία, μέχρι την ψυχολογία και το ένστικτο".

Η ομιλία του Δημήτρη Ιτούδη για το offensive transition θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουλίου από τις 17:45 έως τις 19:15, ενώ η συζήτηση για τη διαχείριση κρίσεων στη διάρκεια μιας απαιτητικής σεζόν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου από τις 19:45 έως τις 21:00. Με τη δική του ομιλία θα ολοκληρωθεί το "Αθήνα 2019" για φέτος.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software