Παπαδόπουλος: "Μέσα από το σεμινάριο να γίνουμε όλοι καλύτεροι"

papadopoulos-kostasΟ Κώστας Παπαδόπουλος θα είναι εκ των ομιλητών του Τοπικού Σεμιναρίου της Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο νησί των Κυκλάδων. Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων θα αναλύσει τις αποστάσεις στην επίθεση (spacing) αλλά και την ομαδική άμυνα στo man to man. 

Όπως εξήγησε ο ίδιος στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης με αφορμή την παρουσία του στο Τοπικό Σεμινάριο της Τήνου: "Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που ο ΣΕΠΚ μου δίνει την ευκαιρία να βρεθώ ως ομιλητής σε ένα τοπικό σεμινάριό του. Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να μοιραστώ τις ιδέες και τις εμπειρίες μου, από όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο ως προπονητής. Η παρουσία μου στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα τα τελευταία χρόνια ειδικά μού έχει δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσω περισσότερα ερεθίσματα, από την στιγμή που βλέπω διαρκώς νέα πράγματα από τους συναδέλφους του εξωτερικού".

Εν συνεχεία πρόσθεσε πως "θέλω να μοιραστώ λοιπόν όλες αυτές τις αφορμές που είχα κι εγώ ο ίδιος να πάω ένα βήμα παραπέρα τη μεθοδολογία της δουλειάς μου, θέλω να δώσω τροφή για σκέψη στους συναδέλφους που θα βρεθούν στο σεμινάριο. Ο διάλογος που προκύπτει από τέτοιες καταστάσεις είναι αυτός που κάνει τη διαφορά σε βάθος χρόνου για όλους μας, αφού βελτιωνόμαστε τόσο εμείς που είμαστε οι ομιλητές όπως επίσης όσοι βρίσκονται στα σεμινάρια ως θεατές. Η αλληλεπίδραση με άλλους προπονητές μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στο σκεπτικό και την πρακτική όλων μας. Η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, ο προβληματισμός που προκύπτει μέσα από αυτά, προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να γίνουμε καλύτεροι.".

Ενώ, αναφορικά με τη θεματολογία των ομιλιών του για το διήμερο του "Τήνος 2019" σημείωσε: "Την πρώτη μέρα θα μιλήσω για το spacing στην επίθεση. Για το πώς οι παίκτες πρέπει να κινούνται μακριά από την μπάλα προκειμένου να είναι πιο πολλά τα ελεύθερα σουτ που προκύπτουν και κατ' επέκταση να γίνει πιο αποτελεσματική η επίθεση. Τη δεύτερη μέρα θα αναφερθώ στις βασικές αρχές της άμυνας man to man, κάτι που θα κλιμακωθεί από το "3on3" μέχρι το "5on5". Θα εστιάσω στο πώς θα πρέπει να αμύνονται οι παίκτες και πώς να γίνονται οι περιστροφές, ώστε οι επιτιθέμενοι να έχουν πάντα έναν αμυντικό μπροστά τους".


omilites-seminarion-elllinika

COSTV LOGO

ekka-logo-01

x-large-Ganon Baker banner

SEPK Jobs Banner

gipeda-panelladika

Περιοδικό

Follow sepk_sepk on Twitter
e-genius.gr ...intelligent web software