Καπογιάννη: "Σημαντικό να ανταλλάσσουμε γνώσεις και εμπειρίες"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

kapogianni Η Ελένη Καπογιάννη παρακολούθησε ως θεατής το Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ "Αθήνα 2019" τον Ιούλιο. Δύο μήνες μετά θα βρεθεί στην απέναντι πλευρά, ως ομιλήτρια του τοπικού σεμιναρίου της Τήνου. Η έμπειρη προπονήτρια θα αναφερθεί στις αμυντικές συνεργασίες τριών παικτών, αλλά και στην οργάνωση και μεθοδολογία της ατομικής επίθεσης. 

Όπως σημείωσε η ίδια στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ: "Δεν υπάρχει προπονητής που να ξέρει τα πάντα. Μία ερώτηση, μία συζήτηση, ένας διάλογος με τους συναδέλφους πάντα αποτελεί ερέθισμα για περισσότερες σκέψεις πάνω στο επάγγελμα. Μόνο έτσι βελτιωνόμαστε".

Προσέθεσε μάλιστα πως "θεωρώ ότι η ελληνική προπονητική σχολή είναι πάρα πολύ δυνατή. Για να συνεχίσει να βρίσκεται εκεί όμως, να είναι ψηλά παγκοσμίως και να προχωράει, είναι πολύ σημαντικό να ανταλλάσουμε γνώσεις και εμπειρίες. Στο "Τήνος 2019" θα πάω για να δώσω, αλλά και για να πάρω. Θα μεταδώσω τη δική μου εμπειρία και οπτική για τα θέματα στα οποία θα αναφερθώ".

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα δύο θέματα των ομιλιών της: "Όσον αφορά στις αμυντικές συνεργασίες τριών παικτών θεωρώ ότι είναι ένα κομμάτι πολύ ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσω να δώσω αρκετές ιδέες για να δουλέψουν πράγματα που συναντούν στη διάρκεια των αγώνων, είτε πρόκειται για μικρότερες ηλικίες είτε για υψηλότερο επίπεδο ομάδων. Επειδή γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως προπονητές στην Ελλάδα, με μικρό αριθμό παικτών και λίγες ώρες προπονήσεων κάποιες φορές, πώς μπορούν να συνδυάσουν τα κομμάτια της αμυντικής τακτικής. Τα τρία άτομα είναι το ενδιάμεσο της ατομικής με την ομαδική άμυνα. Για το δεύτερο, θέλω να δώσω μια διαφορετική προσέγγιση. Από το να χρησιμοποιούμε τις εφαρμοσμένες ασκήσεις ατομικής τεχνικής, να δώσω ένα ερέθισμα πώς να δημιουργούν το δικό τους ασκησιολόγιο".

Η ομιλία για τις αμυντικές συνεργασίες τριών παικτών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου από τις 18:15 έως τις 19:15, ενώ αυτή για την οργάνωση και τη μεθοδολογία της ατομικής επίθεσης την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου από τις 10:45 έως τις 11:45.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software