Οκτώ χρόνια χωρίς τον Φαίδωνα Ματθαίου

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

matthaiou Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή ο Φαίδωνας Ματθαίου. Ένας δάσκαλος του αθλήματος στη χώρα, μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον χώρο του μπάσκετ. Ο "Πατριάρχης" όπως ήταν το προσωνύμιό του, υπηρέτησε το άθλημα για περισσότερα από εξήντα (60) χρόνια, τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής. 

Αγωνίστηκε σε Άρη, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Σπόρτιγκ, αλλά και τη Βαρέζε. Στον ιταλικό σύλλογο εργάστηκε μάλιστα κι ως προπονητής, κάτι που συνέβη επίσης με τον Πανιώνιο, το Περιστέρι, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη (γυναίκες) σε συλλογικό επίπεδο. Επίσης, ηγήθηκε της προσπάθειας τόσο της Εθνικής Ανδρών όσο και της Εθνικής Γυναικών στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας. Στο παλμαρέ του ως αθλητής είχε ένα χάλκινο μετάλλιο σε EuroBasket (1949) και Μεσογειακούς Αγώνες (1955) και τρία πρωταθλήματα. Ως προπονητής, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1976) με τον Ολυμπιακό, αλλά και δύο φορές το κύπελλο (1976 με Ολυμπιακό, 1984 με ΠΑΟΚ).

Ήταν εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης το 1971. Η προσφορά του στο άθλημα γενικότερα, αλλά και στον ΣΕΠΚ ήταν τεράστια και για αυτόν τον λόγο αποτέλεσε επί σειράς ετών πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ο Φαίδωνας Ματθαίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software