Ραχωβίτσας: "Στον Παναθηναϊκό δίνουμε μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες αξίες"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

rachovitsas Για δεύτερη φορά μέσα σε μία τριετία, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Παίδων. Οι πράσινοι πήγαν μέχρι το τέλος του δρόμου σε μία πολύ ιδιαίτερη σεζόν (λόγω του κορονοϊού), με τον Μιχάλη Ραχωβίτσα να συνεχίζει το εξαιρετικό έργο του στο τριφύλλι. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά υπέρ της ομάδας του, τη δυσκολία της επιστροφής στο γήπεδο μετά από δυόμιση μήνες αποχής (λόγω της καραντίνας) και το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη δυσκολία της επιστροφής των παιδιών στη λογική των αγώνων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, μετά την καραντίνα: "Λόγω της μεγάλης αποχής τα παιδιά επέστρεψαν με πολύ μεγάλη διάθεση. Το δύσκολο ήταν να ελέγξεις αυτή τη διάθεση και να μπορέσεις να εντάξεις σταδιακά τους αθλητές, κι αυτό γιατί τα παιδιά με το που μπήκαν στο γήπεδο έπαιξαν στο 100%. Προσαρμόσαμε το πρόγραμμα μας έτσι ώστε να μην προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Αρχικά με πολύ ατομική προπόνηση (υπήρχαν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα) και στη συνέχεια σε περισσότερο ομαδική προπόνηση ώστε να βρουν και αγωνιστικό ρυθμό εν όψει των αγώνων".

Για αυτό που έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό: "Νομίζω ότι τη διαφορά την έκανε το γεγονός ότι τα παιδιά έγιναν μια καλή παρέα και έπαιζαν ως ομάδα. Κάθε φορά ξεχώριζαν διαφορετικοί παίκτες και στηριζόμασταν κυριολεκτικά σε δώδεκα αθλητές. Ακόμα και τους τραυματισμούς, τους ξεπερνούσαμε χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Η ομάδα έπαιζε με τον ίδιο τρόπο, όποιος και να έμπαινε στο παρκέ. Επίσης σημαντικό νομίζω ήταν ότι έπαιξαν χωρίς πίεση για να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Διασκέδαζαν το παιχνίδι και σκέφτονταν την επόμενη προπόνηση. Έτσι έρχονταν και τα αποτελέσματα".

Για το επίπεδο του Πανελληνίου Παίδων σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια: "Το επίπεδο στο Πανελλήνιο μου φάνηκε λίγο πεσμένο. Δεν διέκρινες εύκολα κάποιο παιδί που να πεις ότι τα επόμενα χρόνια θα παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Παρόλ' αυτά, πιστεύω ότι από αυτή τη γενιά θα παίξουν τα περισσότερα παιδιά (σε οποιαδήποτε κατηγορία) γιατί είναι ταπεινά και συγκεντρωμένα στους στόχους τους".

Για το τι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για την εξέλιξη των νεαρών αθλητών: "Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει ένα μόνο πράγμα που να παίζει ρόλο. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και κάποιες φορές είναι παράγοντες που δεν μπορείς να επηρεάσεις (τύχη, φυσικά χαρακτηριστικά κ.α.). Σίγουρα όμως η σκληρή δουλειά, η προσήλωση, η ταπεινότητα και ο σεβασμός είναι πράγματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στο ταβάνι σου, όποιο και αν είναι αυτό".

Για το πού εστιάζει και πού στηρίζεται ο Παναθηναίκός στο κομμάτι των Ακαδημιών: "Ο Παναθηναϊκός δίνει μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες αξίες. Να πάρουν τα παιδιά από εμάς πράγματα που θα μεταφέρουν και στην κοινωνία, να είναι καλοί συνάνθρωποι και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός και πόσο μάλλον ο Παναθηναϊκός. Προφανώς και δεν παραβλέπουμε το αγωνιστικό κομμάτι και προσπαθούμε όλα τα παιδιά να βελτιωθούν μπασκετικά, αλλά πρώτα είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα που θα χτίσουν τα παιδιά μέσα από την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό. Για αυτό μεγάλο ρόλο παίζουν οι άνθρωποι που απαρτίζουν την Ακαδημία. Από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Γιώργο Καλαϊτζή, όλους τους προπονητές, το ιατρικό επιτελείο, τον ψυχολόγο μας και το διοικητικό προσωπικό μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο που ασχολείται με την Ακαδημία, θεωρώ πως είμαστε το καλύτερο τιμ ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Σε αυτούς στηρίζεται η Ακαδημία του Παναθηναϊκού".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software