"Δεν υπάρχει κρίση"

kalogirouΤη φιλοσοφία και τα μικρά μυστικά της παραγωγικής διαδικασίας μοιράστηκε μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΠΚ (sepk.gr) ο Λευτέρης Καλογήρου. Ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει καλά την ανάδειξη νέων παικτών κάτι που αποδεικνύεται από τους αθλητές που έχει αναδείξει (Παπαλουκάς από Εθνικό Ελληνορώσων, Γλυνιαδάκης και Φώτσης από το εφηβικό του Παναθηναϊκού).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ
"Όσο βγαίνουν παιδιά και παίζουν στα γήπεδα δεν υπάρχει κρίση. Σίγουρα υπάρχει μία ύφεση που επιβάλλεται από την κορυφή και την βιτρίνα, όμως στη βάση δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα. Όσο θα υπάρχει το μεράκι των προπονητών στις μικρές ηλικίες το μπάσκετ θα υπάρχει. Δυστυχώς οι διοικήσεις είχαν πέσει σε κάποια πλάνη και τώρα σε συνδυασμό με όσα βιώνουμε σαν κοινωνία ήρθε αυτή η ύφεση. Γενικά πάντως σαν ελληνικό μπάσκετ κάπου χάσαμε το βασικό στοιχείο του αθλήματος που είναι η παραγωγική διαδικασία".

Για την παραγωγική διαδικασία
"Σαν χώρα έχουμε πρόβλημα στην εξέλιξη του υλικού γιατί οι διοικήσεις δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στην προπονητική διαδικασία. Δυστυχώς πήγε στράφι η όρεξη και το ταλέντο κάποιων παιδιών που δεν μπόρεσαν να ανέβουν επίπεδο. Γενικά οι προπονητές στις μικρές ηλικίες είναι σημαντικότατος παράγοντας και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται ή να θυσιάζεται για την πρώτη ομάδα. Κάποιοι δεν έδωσαν την απαιτούμενη βαρύτητα και κρατούσαν τις ακαδημίες μόνο για εισπρακτικούς λόγους. Χάσαμε παίκτες, όμως όσο ακόμα έρχονται παιδιά στα γήπεδα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε".

Τι θα συμβούλευε κάποιον που θέλει να δουλέψει στη παραγωγική διαδικασία
"Όλα ξεκινάνε από την πρόσληψη ικανών τεχνικών. Η φιλοσοφία που πρέπει να διέπει την ομάδα είναι το παιχνίδι είναι πάνω απ' όλα και τίποτα άλλο. Τα παιδιά πλέον έχουν λίγες ώρες και για να δεθούν με το άθλημα θα πρέπει να περνάνε καλά. Το παιδί μετά θα κατευθύνει τον προπονητή δείχνοντας τις τάσεις που έχει και σε τι επίπεδο ανταγωνισμού μπορεί να σταθεί. Αυτός που έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά φαίνεται. Φυσικά κανένας δεν πρέπει να περιμένει αποτελέσματα στις μικρές ηλικίες γιατί στόχος δεν είναι να κερδίσεις την απέναντι γειτονιά αλλά να εξελίξεις τον παίκτη".

omilites-seminarion-elllinika

COSTV LOGO

ekka-logo-01

x-large-Ganon Baker banner

SEPK Jobs Banner

gipeda-panelladika

Περιοδικό

Follow sepk_sepk on Twitter
e-genius.gr ...intelligent web software