"Ούτε ίχνος αναπτυξιακής λογικής"

kerameasΗ ανδρική ομάδα του Μαντουλίδη αγωνίζεται στην Γ' Εθνική, αλλά αποτελεί μόνο μια από τις πτυχές του σωματείου που συνεχίζει χέρι-χέρι με τα Εκπαιδευτήρια να ρίχνει όλο το βάρος στα τμήματα υποδομής και στην ανάδειξη νέων παικτών.

"Συνεχίζουμε και του χρόνου στα βήματα που έχει χαράξει ο ιδρυτής του Μαντουλίδη, με το σωματείο να βαδίζει μαζί με τα εκπαιδευτήρια. Μας ενδιαφέρουν άμεσα και απόλυτα οι μικρές ηλικίες και για αυτό ρίχνουμε βαρύτητα στα τμήματα υποδομής, από το μίνι ως το εφηβικό" ήταν τα πρώτα λόγια του.

"Για του λόγου το αληθές η ανδρική μας ομάδα είναι η εφηβική που στελεχώνεται από 2-3 άτομα, που κι αυτά είναι σε μικρή ηλικία ώστε να έχουμε ένα δεμένο σύνολο. Ο μεγαλύτερος μας παίκτης είναι η σημαία της ομάδας ο Τράντας που είναι γεννημένος το 1987 και τον κρατήσαμε για την αξία του, αλλά και για το γεγονός ότι πέρσι υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό. Ο επόμενος είναι γεννημένος το 1992" πρόσθεσε.

Λίγες ομάδες έχουν μια ανάλογη φιλοσοφία με τον Νίκο Κεραμέα να αναφέρει τα ονόματα του Πανιωνίου και του Ικάρου Καλλιθέας, "που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό με ένα άλλο πλάνο".

Όσο για τους στόχους του Μαντουλίδη; "Εμπιστευόμαστε τα παιδιά στα προπονητικό τιμ που θεωρούμε ότι είναι όσο καλύτερα μπορεί να γίνει. Έχουμε την αρωγή του σχολείου και βαδίζουμε έτσι. Θέλουμε να παίζουμε καλά, να διακρινόμαστε. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι στον πρωταθλητισμό δεν μπορούμε να πούμε όχι, παρότι δεν είναι ο αυτοσκοπός μας" συμπλήρωσε.

Οι οικονομικές συνθήκες ίσως αναγκάσουν κι άλλες ομάδες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. "Είμαστε ένα ερασιτεχνικό σωματείο που δεν πληρώνει τους παίκτες. Νομοτελειακά θα πάνε εκεί όλες οι ομάδες. Εμείς πήγαμε σε αυτό το μοντέλο πολύ νωρίτερα, λόγω φιλοσοφίας".

Ο Νίκος Κεραμέας έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στις "μικρές" εθνικές ομάδες και μπορεί να μιλήσει από πρώτο χέρι για την ανάδειξη νεαρών ταλαντούχων παικτών. "Το ότι δεν υπάρχουν μικροί παίκτες στην Α1 δεν είναι πρόβλημα. Αυτό γινόταν και παλιά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ίχνος αναπτυξιακής λογικής στα πρωταθλήματα όπως είναι η Α2, η Β' Εθνική ή η Γ' Εθνική. Δεν μπορεί -για παράδειγμα- ο Μαντουλίδης να χρησιμοποιεί στο πρωτάθλημα 16 παίκτες κάτω των 19 ετών κι οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου να χρησιμοποιούν στο σύνολο λιγότερους! Για ποιο λόγο δηλαδή υπάρχει η Β' κι η Γ' Εθνική; Για να παίζουν οι 30άρηδες κι οι 40άρηδες" αναρωτήθηκε ο έμπειρος προπονητής.

Και ολοκληρώνοντας ευχήθηκε: "Μακάρι να αντέξει το μπάσκετ. Να παρθούν σωστές αποφάσεις για τις μικρές ηλικίες, τις εθνικές κατηγορίες και οτιδήποτε γίνει να γίνει για καλό".

omilites-seminarion-elllinika

COSTV LOGO

ekka-logo-01

x-large-Ganon Baker banner

SEPK Jobs Banner

gipeda-panelladika

Περιοδικό

Follow sepk_sepk on Twitter
e-genius.gr ...intelligent web software