"Ηθική ικανοποίηση"

garefis_kalamariaΗ ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς επέστρεψε στην Α1 γυναικών και ο τεχνικός της ομάδας, Ανδρέας Γαρέφης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Who is who
Ο Ανδρέας Γαρέφης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 22 χρονών ανέλαβε τις ακαδημίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το 1999 τον βρίσκει και πάλι στις ακαδημίες, όμως αυτή τη φορά του Αχιλλέα Τριανδρία. Μετά από δύο χρόνια αναλαμβάνει για πρώτη φορά χρέη πρώτου προπονητή στην Προποντίδα (2000-2001), ενώ στη συνέχεια εργάζεται ως συνεργάτης στο γυναικείο του Μακεδονικού. Η περίοδος 2003-2005 τον βρίσκει στην ΑΚΕΤ Σταυρούπολης, ενώ από το 2005 έως το 2008 είναι πρώτος προπονητής στον Αίαντα Ευόσμου. Μάλιστα τη σεζόν 2006-7 πανηγυρίζει την άνοδο στην Α1. Από το 2008 έως το 2010 βρίσκεται στις ακαδημίες της ΧΑΝΘ και στην αντρική ομάδα ως συνεργάτης. Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για άνοδο του Απόλλωνα στην Α1

"Το πρωτάθλημα δεν ήταν πολύ ανταγωνιστικό, καθώς μόλις τέσσερις ομάδες ήταν καλές. Από εκεί και πέρα η διαφορά ήταν μεγάλη. Γενικότερα στον Απόλλωνα ξεκινήσαμε μία νέα κατάσταση γιατί πέρσι τέτοια εποχή είχαν υπάρξει διοικητικές ανακατατάξεις με αποτέλεσμα η ομάδα να χτιστεί τελευταία στιγμή χωρίς να υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά το αποτέλεσμα. Στόχος ήταν η αναδιοργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Στο πρωτάθλημα τα δυνατά παιχνίδια ήταν λίγα και δεν ήταν εύκολο να υπάρξουν εκπλήξεις. Όλα κρινόντουσαν μεταξύ των πρώτων. Μετά το τέλος του 1ου γύρου φάνηκε ότι ήμασταν σε τροχιά ανόδου κι έτσι μπήκε στο μυαλό όλων ότι μπορούμε. Πλέον έχοντας πάρει την άνοδο υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι η διοίκηση και οι παίκτριες ήταν συνεπής. Για ένα προπονητή υπάρχει ηθική ικανοποίηση όταν βλέπει τις παίκτριες του να ανταποκρίνονται σε αυτό που ζητάει και όταν υπάρχει άρτια συνεργασία με τη διοίκηση".

Το μπάσκετ μαζί με το βόλεϊ είναι τα μοναδικά τμήματα του Απόλλωνα που αγωνίζονται στη πρώτη κατηγορία
"Για κάθε σωματείο είναι να δύσκολο να έχει πολλές ομάδες σε υψηλό επίπεδο γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις είναι μεγάλες. Το γυναικείο μπάσκετ είναι από τα σημαντικά τμήματα του συλλόγου γιατί έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες (1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο). Το σημαντικό είναι ότι ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμαριάς στηρίζει το τμήμα".

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό
"Στόχος είναι να μπορέσει να υπάρξει μία αξιόπιστη οικονομικά ομάδα. Το μπάτζετ θα είναι χαμηλό με σκοπό να είναι συνεπής ο σύλλογος. Ο μεγαλύτερος κορμός της ομάδας έχει κρατηθεί και θα πλαισιωθεί με μία ή δύο ξένες. Αγωνιστικό θέλουμε να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και θα προσπαθήσουμε να ήμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται".
topika-seminaria-2022

omilites-seminarion-elllinika

COSTV LOGO

ekka-logo-01

x-large-Ganon Baker banner

SEPK Jobs Banner

Περιοδικό

Follow sepk_sepk on Twitter
e-genius.gr ...intelligent web software