SEPK BANNER THNOS 2019 A

"Έχει προοπτική η Εθνική"

rodopoulosΟ Θόδωρος Ροδόπουλος γνωρίζει το μπάσκετ όσο λίγοι γι' αυτό και χαίρει της εκτίμησης όλων. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την Εθνική ομάδα, το ελληνικό προπονητικό τιμ, ενώ μοιράστηκε και τις προσδοκίες του για την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα του από το τουρνουά "Ακρόπολις"
"Η Εθνική φέτος ξεκίνησε με πολλά προβλήματα και οι απουσίες παικτών με πολύ δυνατή συμμετοχή τα προηγούμενα χρόνια προβλημάτιζε τον καθένα. Είναι γεγονός ότι η ομάδα πήγε πολύ καλά στη προετοιμασία κυρίως στο "δέσιμο" της που θα έλεγα ότι παρουσίασε ένα σύνολο καλύτερο απ' ότι περιμέναμε. Η επιτυχία αυτή στα φιλικά παιχνίδια στηρίχθηκε στους λίγους πλέον έμπειρους που είναι στην ομάδα (Ζήση, Φώτση, Μπουρούση). Αυτοί στήριξαν το οικοδόμημα και βοήθησαν τους νέους να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Όσον αφορά το τουρνουά "Ακρόπολις" μας έδωσε και τα δύο δείγματα γραφής που είχαν παρουσιαστεί στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια. Κάποια εύκολα ματς που δεν άντεχαν κριτικής αλλά και το παιχνίδι με την Ιταλία που μας προσγείωσε. Νομίζω ότι Εθνική βρίσκεται σε καλό σημείο σε σχέση με ότι περιμέναμε πριν 2 μήνες. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη διάθεση για το βάρος που σήκωναν στους ώμους τους και νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει προοπτική".

Για την τελική 12άδα
"Το πιο δύσκολο κομμάτι του προπονητή είναι όταν καλείται να επιλέξει την τελική 12άδα. Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία όλοι πίστευαν ότι ο Βουγιούκας θα είχε θέση στην ομάδα, όμως γι' αυτό γίνεται η προετοιμασία για να δει ο προπονητής τι μπορεί να πάρει από τον καθένα. Και οι δύο παίκτες (Βουγιούκας, Μάντζαρης) στο μέλλον θα είναι με την Εθνική γιατί έχουν ταλέντο και δυνατότητες να προχωρήσουν.
Πριν 3 χρόνια είχα πει ότι ο Κουφός και ο Καλάθης ήρθαν από τον ουρανό και μας δείχνουν το δρόμο για την επόμενη γενιά της εθνικής ομάδας. Στην Ελλάδα δεν γίνονται τα πράγματα όπως πρέπει με πρόγραμμα αλλά με βάση τα αποτελέσματα. Επειδή έχω ζήσει στο εξωτερικό μπορώ να σας πω ότι οι ομογενείς είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες κι έχουν τη δύναμη να μας βοηθήσουν.
Το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια είχε επιτυχίες μεγάλες και δυσανάλογες με το μέγεθος της χώρας πληθυσμιακά. Ταλέντο υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει παρά τις δυσκολίες και η εθνική θα έχει τη δυνατότητα να βγάζει παίκτες".

Για τις προσδοκίες του από το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας
"Το μόνο που φοβάμαι σε αυτή την ομάδα που έχει πολλούς νέους με φιλοδοξίες παίκτες είναι το ενδεχόμενο να αισθανθούν πιο γρήγορα απ' ότι πρέπει ότι είναι σημαντικοί μέσα στο παιχνίδι. Η εξέλιξη τους από δευτεροκλασάτους σε πρωτοκλασάτους πρέπει να γίνει με σύνεση. Γενικά η ομάδα πιστεύω θα πάει καλά. Έχει μεγάλες απουσίες από παίκτες που την "κουβάλησαν"" με επιτυχία αλλά δεν λείπει το ταλέντο από τους νέους. Μαζί με τη διάθεση και τη προσαρμογή πιστεύω θα έχουμε μία καλή εκπροσώπηση για ακόμα μία φορά. Ευχή μου κι όλων των φιλάθλων είναι να πάει καλά γιατί όλες οι επιτυχίες είναι αναγκαίες για το ελληνικό μπάσκετ".

Για το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής
"Το προπονητικό επιτελείο είναι αμιγές ελληνικό και νομίζω ότι όλοι πρέπει να το βοηθήσουν. Είναι ικανοί προπονητές. Ο Ηλίας Ζούρος παρότι δεν είναι μεγάλος σε ηλικία έχει δώσει θετικότατα δείγματα γραφής εντός και εκτός συνόρων. Ο Δημήτρης Πρίφτης με έναν πραγματικά εξαιρετικό τρόπο συνδυάζει το head coaching με το assistant coaching. Στην Καβάλα ήταν πολύ καλός πρώτος προπονητής, ενώ τώρα παίζει εξαιρετικά το ρόλο του άμεσου συνεργάτη. Ο κόουτς Μανωλόπουλος όντας τόσα χρόνια στο προπονητικό τιμ του Αμαρουσίου έχει δείξει την αξία του. Ο τέταρτος της... παρέας είναι ο Θανάσης Μολυβδάς που προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι ικανότατος. Όλοι τους είναι ικανοί προπονητές κι έχουν τη δύναμη να οδηγήσουν την εθνική με επιτυχία στον Ευρωπαϊκό της Λιθουανίας".

e-genius.gr ...intelligent web software